Hírek

Hírek

Azt hihetné akár Ön is, hogy a mérnöktudomány, azon belül is az energetika egy olyan szakág, ahol ritkán történik újdonság.

A mértékegységek rögzítettek, a mérési módszerek lassan fejlődnek, miről lehet tehát beszámolni?

Nos, ha nem is magában a tanúsításban történnek változások, azért bőven van olyasmi, ami új, és akár az Ön életét is érintheti, például az állami szabályozások, követelmények módosulásai.

Vagy éppen egy új technológia is hírértékkel bírhat, amivel talán a jövőben Ön is találkozni fog, hiszen pár éven belül az Ön ingatlanának tanúsításakor is alkalmazni fogják már.

De akár a nálunk történt változásokról, eseményekről is beszámolhatunk, hátha szívesen elolvasná, mi minden zajlik a házunk táján.

Híreink között ilyeneket, és ehhez hasonlóakat találhat, érdemes hát újra és újra visszatérnie, és elolvasnia, tudunk-e újdonságokkal szolgálni!

Változások az energetikai szabályozásokban

Időről időre előfordul, hogy egy követelményrendszer fölött eljár az idő, vagy éppen külső hatásra kell rajta változtatni, például egy felsőbb szervezet, mondjuk az EU utasítására.

Az elmúlt 15-20 év során jó néhány alkalommal történtek kisebb-nagyobb változások, melyek, ha úgy vesszük, alapjaiban változtatták meg az energetikai tanúsítás hazai viszonyait.

Persze ezek ma már nagyrészt beépültek a köztudatba, ettől függetlenül legalább konkretizálás céljából nem árt néha szót ejteni róluk.

Pár példa a múltban történt jelentős változásokra:

  • az energetikai besorolások jelzéseinek bővülése, változása dupla betűre 2006-ban,
  • 2009-től törvény írja elő az új építésű ingatlanok energetikai tanúsítását,
  • 2012-óta pedig már a régi ingatlanokra is szükséges csináltatni,
  • vagy a használatbavételi engedéllyel kapcsolatos változás, mely szerint 2024 június 30-ig a 300 m2 alatti ingatlanoknál minimum CC, a nagyobbaknál BB besorolás szükséges a megszerzéshez.

Természetesen nem szeretnénk, hogy Ön lemaradjon róla, ha az elkövetkező években történne valami hasonló volumenű módosulás, ezért megígérhetjük, hogy minden ilyesmiről be fogunk számolni!

A minket érintő események

A minket érintő események

Ha egy cég nem ad magáról hírt, és balladai homályba burkolózva működik, az az ügyfelei számára sem éppen egy szimpatikus magatartás, nem igaz?

Honnan tudjam, hogy megbízható ez a vállalkozás, ha azt se tudom, hogy egyáltalán érvényes-e mindaz, amit a weboldalunkon írnak magukról?

Mi semmiképp nem szeretnénk így működni, éppen ezért, ha velünk történik valami érdekes, akkor arról Ön is tudni fog!

Legutóbb például nagy örömmel számoltunk be róla, hogy felkeltettük az Atomerőmű Magazin figyelmét, és készítettek munkatársunkkal egy hosszú interjút jó néhány, minket érintő témában.

Az interjút természetesen megtalálhatja és elolvashatja híreink között, akárcsak a többi érdekes értesülést, melyeket az elmúlt években közzé tettünk!

Tájékozódjon híreinkből, és vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Nem szeretne lemaradni az energetikát, tanúsítást és ingatlanpiacot érintő újdonságokról, változásokról?

Akkor figyelje oldalunkat, és mi igyekszünk minden fontosról beszámolni!

Ha pedig energetikai tanúsításra, auditra vagy éppen értékbecslésre van szüksége ingatlan adásvételi, fejlesztési ügyben, ránk feltétlenül számíthat!

Szakértőink az országban bárhová házhoz mennek és elvégzik a szükséges méréseket, melyeket központunkban kielemzünk és kiállítjuk a dokumentumot – akár extra gyorsan is, ha Önnek erre van szüksége!

Lépjen kapcsolatba velünk bátran, vagy töltse ki az adatlapot, és rendelje meg az Ön számára szükséges szolgáltatásunka!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Adja össze: 8 és 6

Meginterjúvolt minket az Atomerőmű magazin, olvassa el Ön is!

Meginterjúvolt minket az Atomerőmű magazin, olvassa el Ön is!

Mindig megtiszteltetés, amikor felfigyelnek az ember munkásságára, különösen akkor, ha ezt egy neves szaklap teszi. Így történt, hogy megkeresett minket az Atomerőmű magazin újságírója, és interjút készített kollégánkkal energiahatékonyságról, energetikai besorolásról és a cégünk működéséről.


Energetikai követelmények 2022-ben – mi mindennek kell megfelelni?

Energetikai követelmények 2022-ben – mi mindennek kell megfelelni?

Már 2020-ban bejelentették, hogy új szabályozások lesznek az új ingatlanokat illetően, ebből a legfontosabb az energetikai besorolást érinti, ahhoz köti a használatbavételi engedélyt. Hogy egészen pontosak legyünk: újépítésű ingatlan csak akkor kaphat engedélyt a használatbavételre, ha legalább a BB, azaz „közel nulla energiaigényű” értéket eléri.


Alapterület számítása – hogyan mérjük, és mi számít bele?

Alapterület számítása – hogyan mérjük, és mi számít bele?

Egy ingatlan alapterületének a kiszámítására számos különböző okból lehet szükségünk, például biztosításhoz, adásvételhez, értékbecsléshez, vagy éppen energetikai tanúsításhoz, hogy csak a fontosabbakat említsük.


Megújuló energia pályázat az átlagjövedelem alatt élő háztartásoknak

Megújuló energia pályázat az átlagjövedelem alatt élő háztartásoknak

Komoly érdeklődést keltett széles körben a 2021-ben másodikként elinduló, energetikai fejlesztési célú állami pályázat, mely az átlagjövedelem alatt kereső háztartásokat célozza. Mivel jó ideig semmilyen hasonló lehetőség nem volt, így talán egy kicsit érthető is, hogy az emberek „ki voltak éhezve” az ilyen támogatásokra.


Energetikai tanúsítvány tudnivalók

Mi valójában az energetikai tanúsítvány, miért fontos, hogy elkészüljön, és miért célszerű a megfelelő céggel elkészíttetni? Íme, pár tudnivaló a tanúsítványról!

Energetikai tanúsítás menete

Hogyan zajlik egy energetikai tanúsítás kiállítása? Mik a folyamat egyes állomásai, lépései? Ki lehet hagyni valamit? Tudjon meg Ön is többet a tanúsítás menetéről!

Értékbecslés tudnivalók

Szakszerű értékbecslésre szükség lehet nem csak ingatlan adásvételénél, hanem banki ügyintézésnél, hitelkérelemnél is. Tudjon meg többet, és bízza ránk a feladatot!

Energetikai besorolások

A tanúsítás során minden ingatlan kap egy energetikai besorolást JJ-től AA++-ig. Ha Önt érdekli, miért hasznosak ezek és melyik mit jelent, most ezt is megtudhatja!

Ingatlan adásvétel tippek

Az ingatlan adásvétel egy sokszor hosszadalmas és bonyolult folyamat, főleg akkor, ha nincs meg a megfelelő alap tudás hozzá. Ezen szeretnénk segíteni cikkeinkkel!

Energetikai tippek

Egy ingatlan energetikai korszerűsége nagyban befolyásolja annak az értékét. Ha Önt is érdekli, hogyan növelhető ez az érték, olvasson utána vonatkozó írásainkban!

Hírek

Minden iparágban történhetnek olykor változások belső, vagy állami, hatósági hatásra, melyek jelentősen befolyásolják azt. Tájékozódjon híreinkből az újdonságokról!

Hőkamerás mérés ára és menete

Hőkamerás diagnosztikai felmérést Budapesten, Fejér megyében, Zala megyében és Vas megyében vállalunk.