Megújuló energia pályázat az átlagjövedelem alatt élő háztartásoknak

Megújuló energia pályázat az átlagjövedelem alatt élő háztartásoknak

Komoly érdeklődést keltett széles körben a 2021-ben másodikként elinduló, energetikai fejlesztési célú állami pályázat, mely az átlagjövedelem alatt kereső háztartásokat célozza.

Mivel jó ideig semmilyen hasonló lehetőség nem volt, így talán egy kicsit érthető is, hogy az emberek „ki voltak éhezve” az ilyen támogatásokra.

A családi otthonfejlesztési pályázat volt az első a sorban, azonban ennek a kritériumai sokakat kizártak, ráadásul a támogatás aránya sem volt ilyen magas.

Ám a 2021 december 6-án elinduló program már egy sokkal szélesebb közönségnek szól, illetve a maximális megpályázható összegek is magasabbak, az arányuk pedig akár 100%-os is lehet.

Vagyis önerő nélkül, teljes térítéssel is fejleszthetjük otthonunkat!

De mi mindenre használható, és szükség van-e hozzá energetikai tanúsításra is?

Ha Önt is érdeklik a részletek, olvassa el összefoglalónkat!

A pályázat feltételei, célja

A pályázat az RRF-6.2.1 kódnéven kereshető meg, és hivatalos címe: „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva”.

Azonban megfigyelhető, hogy a legtöbben nem így hallottak róla, hanem a legfontosabb kritériuma kapcsán, miszerint csak olyan háztartások, családok pályázhatnak, melyek az átlagjövedelemnél kevesebből tartják fenn magukat.

Ez pontos számokkal élve azt jelenti, hogy az egy háztartásban élők egy főre jutó 2020-as éves jövedelme nem haladta meg a 4,85 millió forintot.

4 ütemben, régiókra osztva lehet pályázni az érintetteknek minimum 500.000, maximum 11,3 millió forintnyi támogatásért.

A pályázat két fő fejlesztési csomagra épül:

  1. tetőre szerelt napelemes rendszer finanszírozása,
  2. vagy szintén napelemes rendszer, mellette nyílászáró korszerűsítés, tárolókapacitás kiépítése és fűtéskorszerűsítés hőszivattyú rendszer segítségével.

Az előbbi esetén a legnagyobb megszerezhető támogatás 2,9 millió, míg utóbbinál 11,3 millió forint, és mindkettő vissza nem térítendő.

Milyen házakkal lehet pályázni, és van-e valami egyéb feltétel?

Milyen házakkal lehet pályázni, és van-e valami egyéb feltétel?

A pályázat alapvetően most az önálló háztartásban élőket célozza, de persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne egy kis engedmény is.

Tehát folyamodhatnak a támogatásért olyanok, akik családi házban, ikerházban, sorházban laknak, vagy maximum 6 lakásos társasházak lakói.

És miért érdekes ez a mi szempontunkból?

Mert ez is egy otthonfejlesztési pályázat, és az ilyeneknél megszokhattuk, hogy legalább egy energetikai tanúsítást készíttetni kell a beruházások megvalósulása előtt, így láthatóvá válik, mekkora fejlődés történt.

E pályázat esetén kicsi más a helyzet, ugyanis csak a második, komplexebb fejlesztési csomagot igénylőknek kell tanúsítást készíttetniük, a kizárólag napelemet telepíttetőknek nem.

Azt viszont mindenképpen fontos megemlíteni, hogy az ingatlannak alkalmas állapotban kell lennie a beruházás fogadására!

Tehát félig romos, szinte lakhatatlan állapotú, illetve rossz kondícióban lévő, hőszigetelés nélküli, vagy félkész, közművesítetlen házakkal semmi esély a támogatás megszerzésére.

Akár pályázathoz, akár adásvételhez kell tanúsítás, hozzánk fordulhat!

Megtetszett Önnek az otthonfejlesztés lehetősége pályázattal, és szüksége van hozzá egy hiteles energetikai tanúsításra?

Netán ingatlan adásvétele előtt áll, és gyorsan kellene elintéznie a tanúsítványt?

Hozzánk bármelyik esetben bizalommal fordulhat, hiszen szakértőink bárhová házhoz mennek az országban, elvégzik a szükséges méréseket, és így Ön egy 100%-ig megbízható, minden követelménynek megfelelő dokumentumot fog kapni a pénzéért!

Sőt, sürgős esetben 24, de akár 12 órán belül is elkészítjük Önnek, hogy a bejegyzett HET szám birtokában tovább folyhasson az ügylete.

Keressen hát minket, mondja el, mire van szüksége, és mi mindent megteszünk, hogy teljesüljön!

Hívjon minket, mi pedig villámgyorsan elkészítjük energetikai tanúsítványát!

Keressen minket telefonon, vagy kérjen tőlünk visszahívást, hogy minél hamarabb neki tudjunk állni a tanúsításnak!

Nem érdemes napokat, heteket várni ezzel, hiszen az ingatlan eladásához erre mindenképp szükség van – elkészíteni pedig egy profi csapat mellett rendkívül egyszerű.

Minden munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk, tehát ha nem azt kapta, amit szeretett volna, csak jelezze nekünk, mi pedig visszatérítjük a tanúsítvány díját.

A célunk az, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a szolgáltatással, amit nyújtunk nekik – keressen minket, és tapasztalja meg ezt Ön is!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.