Hőszükséglet számítás- fűtési és hűtési rendszerek méretezéséhez

Hőszükséglet számítás- fűtési és hűtési rendszerek méretezéséhez

Ha energiahatékony hőszivattyús hűtési vagy fűtési rendszerbe akar beruházni és szeretné tudni, hogy mekkora teljesítményű fűtő vagy hűtő berendezésre lenne szüksége, akkor ehhez elengedhetetlen egy részletes helyiségenkénti hőszükséglet/hőveszteség számítás.

Miért elengedhetetlen ez a dokumentáció?

A számítás eredményével a birtokában nem csupán egy megfelelő teljesítményű eszköz vásárlását valósítja meg, hanem villanyszámláját is minimalizálhatja.

Mit veszíthet, ha nem készíti el a dokumentációt?

Hőszivattyús rendszere alul méretezése esetén kis teljesítményű rendszerrel az ingatlan kifűtése vagy lehűtése – a kívánt hőmérsékletre -vagy nem lesz lehetséges vagy villanyszámla terhére súlyos többletköltségre számíthat. Pedig pont az lenne a cél, hogy csökkentse ezen kiadásait.

Hőszivattyús rendszere felül méretezése esetén bár ingatlanban a kellő hőmérsékletet eléri, de akár 1-2 millióval is túlköltekezhet és csak a pénztárcája fogja bánni.

Megközelítő vagy becslő megközelítésekre sose hagyatkozzon!

Mit javaslunk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot és az ingatlanban helyiségről helyiségre haladva a saját igényeire szabva elkészítünk egy precíz és pontos hőigény számítást. Nem csak Önnek, hanem minden hőszivattyús rendszerrel foglalkozó cég számára is hasznos segítség lesz.

Javaslatunk megvalósításával akár több százezer forintot is megspórolhat villanyszámláján, hőszivattyús rendszerén pedig akár több millió forintot is!

Hőszükséglet számítás menete

Hőszükséglet számítás menete

1.lépés: Hívjon minket!

Hívjon minket most, vagy kérjen tőlünk visszahívást, és indítsa el a munkafolyamatot gyorsan, egyszerűen, otthona kényelméből!

Minden hétköznap reggel 8:00-tól este 20:00-ig várjuk jelentkezését – igen, jól olvasta, reggel 8-tól este 8-ig állunk rendelkezésére, és amennyiben sürgős, akár késő este, illetve hétvégén is nekilátunk a munkának.

Telefonos egyeztetés során minden fontos információt összegyűjtünk, amire szüksége lehet majd kollégánknak a felméréshez.

2.lépés: Helyszíni felmérés

Telefonos beszélgetésünket követően meg is küldjük a legfontosabb adatokat (az Ön nevét, telefonszámát, és a települést, ahol a szóban forgó ingatlan található) mérnök kollégánknak, aki felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy egyeztessenek egy megfelelő időpontot a felméréshez.

Felmérés során a megrendelőnkkel együtt helyiségről helyiségre haladva megbeszéljük, hogy mekkora hőmérsékletre szeretné fűteni vagy hűteni a szobát. Továbbá az ingatlan egyéni adottságait (pl. nyílászárók nagysága és típusa, határoló felületek hőátbocsátási tényezői) és a külső természeti tényezőket is figyelembe vesszük.

3. lépés: Hőszükségleti dokumentáció készítése

Hőszükségleti dokumentáció készítése

Nagyban meg tudja gyorsítani a munkánkat, ha (amennyiben rendelkezésre áll), előkészíti az ingatlannal kapcsolatos tervdokumentációkat, pl. az alaprajzot, metszetet, műszaki leírást, stb.

A helyszíni felmérés során gyűjtött adatokat a kollégánk küldi is be az irodánkba, ahol elkezdjük a számítást. Nem csak az ingatlan egészére számoljuk ki az összesített hőszükségletet, hanem az összes szobára külön-külön is meghatározzuk ezt az értéket.

A kész dokumentációt a felméréstől számított 5 munkanapon belül megküldjük a megadott e-mail címre.

Hőszükséglet számítás ára

Budapesten, lakások és családi házak esetén (helyszíni felméréssel)

Lakás
Terület Bruttó egységár
0-40 m2 32 990 Ft
41-120 m2 34 990 Ft
121-160 m2 36 990 Ft
161-200 m2 38 990 Ft
201-300 m2 40 990 Ft

 

Családi ház
Terület Bruttó egységár
0-80 m2 37 990 Ft
81-120 m2 39 990 Ft
121-160 m2 41 990 Ft
161-200 m2 43 990 Ft
201-300 m2 46 990 Ft

 

Országosan, lakások, családi házak esetén (helyszíni felméréssel)

Lakás
Terület Bruttó egységár
0-40 m2 36 990 Ft
41-120 m2 38 990 Ft
121-160 m2 40 990 Ft
161-200 m2 42 990 Ft
201-300 m2 44 990 Ft

 

Családi ház
Terület Bruttó egységár
0-80 m2 41 990 Ft
81-120 m2 43 990 Ft
121-160 m2 45 990 Ft
161-200 m2 47 990 Ft
201-300 m2 49 990 Ft

Ajándékkupon!

Az ajándékkuponokat mindenki szereti, főleg ha hasznos dolog megvalósításához segíti hozzá a tulajdonosát. Ezért is határoztunk úgy a Chefs.hu-val, hogy minden ügyfelünknek kedveskedünk egy 5.000 Ft értékű kuponnal, amit a Chefs.hu -nál érvényesíthet.

A lehető legjobb kuponhoz kap hozzáférést, ha minőségi:

  • szakács, cukrász és felszolgáló munkaruhára,
  • szakács kellékre,
  • cukrász kiegészítőre,
  • felszolgáló eszközre van szükséged.

Ráadásul szeretteid részére -akár ajándékként - is nagyszerű és első osztályú termékek közül választhatsz az ország legnagyobb szakács, cukrász és felszolgáló munkaruha és kiegészítő webáruházában.  

Kérje szakértői segítségünket most!

Hívjon minket, vagy kérjen tőlünk visszahívást minél előbb, mi pedig a lehető leggyorsabb, legpontosabb fűtési és hűtési rendszerek méretezéséhez szükséges hőigényszámítást készítjük el Önnek!

Bízza profikra a számítási dokumentáció elkészítését és engedje, hogy optimalizálhassuk kiadásait és hozzájárulhassunk egy energiahatékony ingatlan megvalósításában!

Várjuk megkeresését!

 

JELENLEG AZ ŰRLAPOS MEGRENDELÉSÜNK ÁTMENETILEG AKADOZIK! EZÉRT KÉRJÜK, HOGY TELEFONOS ELÉRHETŐSÉGÜNKÖN VEGYE FEL A KAPCSOLATOT VELÜNK: +36702350114 

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Mi a két szám összege? 5 és 1

Energetikai tanúsítvány tudnivalók

Mi valójában az energetikai tanúsítvány, miért fontos, hogy elkészüljön, és miért célszerű a megfelelő céggel elkészíttetni? Íme, pár tudnivaló a tanúsítványról!

Energetikai tanúsítás menete

Hogyan zajlik egy energetikai tanúsítás kiállítása? Mik a folyamat egyes állomásai, lépései? Ki lehet hagyni valamit? Tudjon meg Ön is többet a tanúsítás menetéről!

Értékbecslés tudnivalók

Szakszerű értékbecslésre szükség lehet nem csak ingatlan adásvételénél, hanem banki ügyintézésnél, hitelkérelemnél is. Tudjon meg többet, és bízza ránk a feladatot!

Energetikai besorolások

A tanúsítás során minden ingatlan kap egy energetikai besorolást JJ-től AA++-ig. Ha Önt érdekli, miért hasznosak ezek és melyik mit jelent, most ezt is megtudhatja!

Ingatlan adásvétel tippek

Az ingatlan adásvétel egy sokszor hosszadalmas és bonyolult folyamat, főleg akkor, ha nincs meg a megfelelő alap tudás hozzá. Ezen szeretnénk segíteni cikkeinkkel!

Energetikai tippek

Egy ingatlan energetikai korszerűsége nagyban befolyásolja annak az értékét. Ha Önt is érdekli, hogyan növelhető ez az érték, olvasson utána vonatkozó írásainkban!

Hírek

Minden iparágban történhetnek olykor változások belső, vagy állami, hatósági hatásra, melyek jelentősen befolyásolják azt. Tájékozódjon híreinkből az újdonságokról!

Hőkamerás mérés ára és menete

Hőkamerás diagnosztikai felmérést Budapesten, Fejér megyében, Zala megyében és Vas megyében vállalunk.