Műemlékvédett épületek energetikai tanúsítása

Műemlékvédett épületek energetikai tanúsítása

Műemléki védettségű építmény esetében az energetikai tanúsítványnak tartalmaznia kell: a kulturális örökség védelmével kapcsolatos szabályokról szóló kormányrendeletben meghatározott értékleltárt és a korszerűsítési javaslatot. Mindezen dokumentumok hiánytalan megléte esetén lesz csak közhiteles energetikai tanúsítvány.

A javasolt korszerűsítési megoldás nem változtathatja meg a műemlék egészét vagy az értékleltárban szereplő épületelemeket. Egyúttal a javaslat alkalmas az épületfelújítás, épületátalakítás építészeti tervezésének megalapozására.

A műemléki értékleltár tartalma szerint magába foglalja a helyiségenkénti dokumentálást, úgymint nyílászárok dokumentálását, a korabeli értékhordozó darabok esetében fotóval és táblázatos leírással, az értéket nem hordozók esetében a típusonkénti fotóval és táblázatos leírással. Amennyiben szükséges farestaurátor szakértő is közreműködik munkánk során.

Az említett értékleltárt a régészeti örökséggel és a műemléki értékkel kapcsolatos szakértői tevékenységről szóló 439/2013. (XI. 20.) Korm. rendelet alapján, csak olyan szakértő (művészettörténész) készítheti el, aki szerepel a Miniszterelnökség által vezetett szakértői névjegyzékben. Műemlék épületek energetikai tanúsítványait teljeskörűen csak olyan energetikai tanúsító készítheti el, aki megfelel az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. Korm. rendelet 23/A. §-ban előírtaknak.

Műemlékvédett épület vagy abban elhelyezkedő lakás energetikai tanúsítása

Műemlékvédett épület vagy abban elhelyezkedő lakás energetikai tanúsítása nem szeretnénk, hogy kellemetlenséget jelentsen Önnek. Bízza szakértői csapatunkra a bonyolult munkafolyamatokat és az Eco Energy Group Kft. garantálja, hogy az ügyintézési nehézségeket levesszük válláról.

Kérje szakértő csapatunk segítségét!

Hívjon minket most, vagy kérjen tőlünk visszahívást, és indítsa el a munkafolyamatot gyorsan, egyszerűen, otthona kényelméből!

Minden hétköznap 8:00-tól este 20:00-ig várjuk jelentkezését – igen, jól olvasta, reggel 8-tól este 8-ig állunk rendelkezésére.

Kollégánkkal folytatott telefonbeszélgetése során minden fontos információt összegyűjtünk, amire szükségünk lehet árajánlatunkhoz, illetve vállalási időnk meghatározására.

Árajánlatunk 1-2 napon belül meg is küldjük Önnek.

Árajánlatunk 1-2 napon belül meg is küldjük Önnek.

Nagyban meg tudja gyorsítani a munkánkat, ha (amennyiben rendelkezésre áll), előkészíti az ingatlannal kapcsolatos tervdokumentációkat, pl. az alaprajzot, metszetet, műszaki leírást, stb.

Személyes helyszíni felmérés és dokumentumok készítése

Elfogadott árajánlatunk után, előre egyeztetett időpontban kollégáink megkezdik a helyszíni szemlét. Felmérési munkánk után pedig irodánkban elkészítjük a tanúsítvány és az előírt építéstörténeti dokumentációt, műemléki értékleltárt és a javasolt korszerűsítési javaslatot.

Hívjon minket, vagy adja le megrendelését űrlapon

Keressen minket telefonon, vagy kérjen tőlünk visszahívást, hogy minél hamarabb neki tudjunk állni a projektnek.

Nem érdemes napokat, heteket várni ezzel, hiszen erre mindenképp szükség van – elkészíteni pedig egy profi csapat mellett rendkívül egyszerű.

Minden munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk.

A célunk az, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a szolgáltatással, amit nyújtunk nekik – keressen minket, és tapasztalja meg ezt Ön is!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Adja össze: 2 és 1

Energetikai tanúsítvány tudnivalók

Mi valójában az energetikai tanúsítvány, miért fontos, hogy elkészüljön, és miért célszerű a megfelelő céggel elkészíttetni? Íme, pár tudnivaló a tanúsítványról!

Energetikai tanúsítás menete

Hogyan zajlik egy energetikai tanúsítás kiállítása? Mik a folyamat egyes állomásai, lépései? Ki lehet hagyni valamit? Tudjon meg Ön is többet a tanúsítás menetéről!

Értékbecslés tudnivalók

Szakszerű értékbecslésre szükség lehet nem csak ingatlan adásvételénél, hanem banki ügyintézésnél, hitelkérelemnél is. Tudjon meg többet, és bízza ránk a feladatot!

Energetikai besorolások

A tanúsítás során minden ingatlan kap egy energetikai besorolást JJ-től AA++-ig. Ha Önt érdekli, miért hasznosak ezek és melyik mit jelent, most ezt is megtudhatja!

Ingatlan adásvétel tippek

Az ingatlan adásvétel egy sokszor hosszadalmas és bonyolult folyamat, főleg akkor, ha nincs meg a megfelelő alap tudás hozzá. Ezen szeretnénk segíteni cikkeinkkel!

Energetikai tippek

Egy ingatlan energetikai korszerűsége nagyban befolyásolja annak az értékét. Ha Önt is érdekli, hogyan növelhető ez az érték, olvasson utána vonatkozó írásainkban!

Hírek

Minden iparágban történhetnek olykor változások belső, vagy állami, hatósági hatásra, melyek jelentősen befolyásolják azt. Tájékozódjon híreinkből az újdonságokról!

Hőkamerás mérés ára és menete

Hőkamerás diagnosztikai felmérést Budapesten, Fejér megyében, Zala megyében és Vas megyében vállalunk.