Energetikai tanúsítvány készítése pályázatokhoz is!

Vállaljuk, az ország egész területén, a november 15-től benyújtható „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című (RRF-2021-6.2.1), vissza nem térítendő támogatás igényléséhez szükséges energetikai dokumentáció készítését.

A részletekkel kapcsolatban hívjon minket!

Az energetikai tanúsítvány ára és az energetikai tanúsítás menete

Az energetikai tanúsítás menete, és az energetikai tanúsítvány ára

Energetikai tanúsítványra szükség van: a leggyakrabban akkor keresnek meg minket ügyfeleink, amikor az ingatlan eladása kerül szóba, és az ügyvédjük figyelmezteti őket erre a tényre.

Nem szeretnénk viszont, hogy ez kényelmetlenséget jelentsen Önnek, ezért a lehető leggyorsabban dolgozunk, és a helyszíni felmérést követő 24 órán belül már el is készítjük a tanúsítványt.

De hogyan is zajlik a tanúsítás?

Mindössze 5 lépésre van szükség:

1. lépés: hívjon minket!

Tudjuk, hogy az energetikai tanúsítványra az ügyfeleinknek általában sürgősen szüksége van (hiszen ezen múlhat az ingatlan mielőbbi értékesítése), ezért azt javasoljuk, hogy Ön se várjon túl sokáig.

Hívjon minket most, vagy kérjen tőlünk visszahívást, és indítsa el a munkafolyamatot gyorsan, egyszerűen, otthona kényelméből!

Minden hétköznap 8:00-tól este 20:00-ig várjuk jelentkezését – igen, jól olvasta, reggel 8-tól este 8-ig állunk rendelkezésére, és amennyiben sürgős, akár késő este, illetve hétvégén is nekilátunk a munkának.

A szakértőnkkel történő telefonos egyeztetés során minden fontos információt összegyűjtünk, amire szüksége lehet majd kollégánknak a felméréshez.

2. lépés: személyes helyszíni felmérés

személyes helyszíni felmérés

Telefonos beszélgetésünket követően meg is küldjük a legfontosabb adatokat (az Ön nevét, telefonszámát, és a települést, ahol a szóban forgó ingatlan található) mérnök kollégánknak, aki felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy egyeztessenek egy megfelelő időpontot a felméréshez.

Az ország bármely területéről hívhat minket, országos lefedettségünknek köszönhetően minden nagyobb város környékén megtalálhatók területileg illetékes kollégáink.

A helyszíni felmérés során kiszállási díjat csak akkor számolunk fel, ha a település komoly távolságra található a legközelebbi nagyvárostól – ennek pontos összegét (pár ezer forint) azonban még a felmérés előtt közöljük Önnel, hogy tudjon mérlegelni.

A felmérés során a szakértő több más mellett

 • ellenőrzi az ingatlan lehűlő felületeit,
 • a nyílászárók minőségét, illetve tájolását,
 • a padló, a födém, a fűtési rendszer állapotát,
 • valamint a melegvízellátó rendszert.

A tanúsítás gördülékenysége érdekében kérjük, készítse elő kollégánknak az épület helyrajzi számát!

Emellett nagyban meg tudja gyorsítani a munkánkat, ha (amennyiben rendelkezésre áll), előkészíti az ingatlannal kapcsolatos tervdokumentációkat, pl. az alaprajzot, metszetet, műszaki leírást, stb.

3. lépés: a tanúsítvány elkészítése

A helyszíni felmérés során gyűjtött adatokat a kollégánk küldi is be az irodánkba, ahol elkezdjük a tanúsítvány elkészítését.

A jelenleg hatályban lévő szabályozások értelmében Magyarországon összesen 12 kategóriába lehet sorolni az épületeket, AA++-tól JJ-ig.

Ma már csak min. BB kategóriás épületek építhetők itthon – ehhez a besoroláshoz megújuló energiaforrás használatára, alacsony energiafogyasztásra, rendkívül fejlett hőszigetelési megoldásokra van szükség (lakások esetén az egész épületre vonatkozóan).

Az AA kategória a BB-hez tartozó követelményeken felül a hőtermelők időjárásfüggő szabályozásának alkalmazását, a helyiségenként változtatható fűtési beállításokat, az önálló tulajdonú, vagy bérbe adható épületrészek energiafogyasztásának külön mérését követeli meg.

A helyszínen látottak alapján könnyedén és gyorsan meg tudjuk állapítani, az Ön ingatlana melyik kategóriába esik.

4. lépés: kész tanúsítvány 24, de sürgős esetben akár 12 órán belül is

kész tanúsítvány 24, de sürgős esetben akár 12 órán belül is

Az elkészült dokumentumokat e-mailben, vagy a GLS futárszolgálaton keresztül akár személyesen is el tudjuk juttatni Önhöz, a felmérést követő 24 órán belül.

Ez a gyorsaság nálunk nem egy plusz szolgáltatás része: fontosnak tartjuk, hogy minél hamarabb kézbe vehesse tanúsítványát, és nem is számítunk fel ezért semmilyen plusz költséget.

De lehetünk akár még ennél is gyorsabbak!

Amennyiben rendkívül sürgős, akár 12 órán belül el tudjuk küldeni SMS-ben a tanúsítvány HET-számát (azonosítóját), ami alapján ügyvédje már el tudja készíteni az adásvételi szerződést.

5. lépés: az energetikai tanúsítvány felhasználása

Ezzel a mi munkánk be is fejeződött: a tanúsításról számlát is küldünk önnek, amit az SZJA elszámoláskor fel tud használni.

Az energetikai tanúsítvány egyetlen példányban készül el, és ez mindig az aktuális tulajdonos birtokában van: Önnek csak annyit kell tennie, hogy az ingatlan eladásakor ezt átadja, amit az ügyvéd rögzít a szerződésben.

Ezzel gyakorlatilag a tanúsítvány be is töltötte legfontosabb szerepét: ezen kívül legfeljebb csak az ingatlannal kapcsolatos pályázatok, támogatási kérelmek elbírálása során lehet rá szükség.

A tanúsítványt digitális formában 10 évig mi magunk is megőrizzük, tehát ha a későbbiekben lenne rá szüksége, akkor is el tudja érni rajtunk keresztül.

Kérje e-mailben tanúsítványát! (Gyorsabb és zöldebb)

Hozzánk hasonlóan Ön is a környezetbarát megoldások híve?

Szeretné gyorsan megkapni a dokumentumokat, és nem akar a futárszolgálatra várni?

Kérje kész, hiteles energetikai tanúsítványát tőlünk elektronikus formában, e-mailben, hogy ezzel is óvjuk a környezetünket, és időt spóroljunk Önnek!

Az energetikai tanúsítvány ára

Budapesten, lakások, családi házak esetén (helyszíni felméréssel):

Lakás Családi ház
Terület Bruttó ár Terület Bruttó ár
0-40 m2 21.990 Ft 0-80 m2 26.990 Ft
41-120 m2 23.990 Ft 81-120 m2 28.990 Ft
121-160 m2 25.990 Ft 121-160 m2 30.990 Ft
161-200 m2 27.990 Ft 161-200 m2 32.990 Ft
201-300 m2 29.990 Ft 201-300 m2 34.990 Ft

 

Ajándékkupon minden energetikai tanúsítványhoz, melynek értéke 100.000 Ft! A részleteket az ártáblázatunk alatt megtalálja.

Országosan, lakások, családi házak esetén (helyszíni felméréssel):

Lakás Családi ház
Terület Bruttó ár Terület Bruttó ár
0-40 m2 25.990 Ft 0-80 m2 30.990 Ft
41-120 m2 27.990 Ft 81-120 m2 32.990 Ft
121-160 m2 29.990 Ft 121-160 m2 34.990 Ft
161-200 m2 31.990 Ft 161-200 m2 36.990 Ft
201-300 m2 33.990 Ft 201-300 m2 38.990 Ft

Személyre szabott árakért töltse le energetikai tanúsítás kalkulátorunkat!

Ajándékkupon!

Az ajándékkuponokat mindenki szereti, főleg ha hasznos dolog megvalósításához segíti hozzá a tulajdonosát. Ezért is határoztunk úgy a Chefs.hu-val, hogy minden ügyfelünknek kedveskedünk egy 5.000 Ft értékű kuponnal, amit a Chefs.hu -nál érvényesíthet.

A lehető legjobb kuponhoz kap hozzáférést, ha minőségi:

 • szakács, cukrász és felszolgáló munkaruhára,
 • szakács kellékre,
 • cukrász kiegészítőre,
 • felszolgáló eszközre van szükséged.

Ráadásul szeretteid részére -akár ajándékként - is nagyszerű és első osztályú termékek közül választhatsz az ország legnagyobb szakács, cukrász és felszolgáló munkaruha és kiegészítő webáruházában.  

Ajándék minden ügyfelünknek: Ingatlan Kisokos

 • Kíváncsi néhány energiatakarékossági tippre?
 • Szeretne hasznos tanácsokat kapni felújítás, korszerűsítés, állagmegóvás kapcsán?
 • Szomszédokkal, telekszomszédokkal kapcsolatos kérdésekre keres választ?
 • Szívesen tájékozódna ingatlanok eladása, bérbeadása kapcsán?
 • Társasházi ügyekben van szüksége segítségre?
 • Építési és bontási engedélyekkel kapcsolatban vannak kérdései?
 • Egészségesebb otthon létrehozásához keres tippeket?

4.000 Ft értékű Ingatlan Kisokosunkban minden kérdésre megtalálja a választ – és ezt INGYEN adjuk minden megrendelés mellé!

Ők már minket választottak

Energetikai tanusítás logó

Dr. Kiss Sándor

"Akár az energetikai tanúsítást tekintve, akár az épület korszerűsítésének témájáról van szó, munkáját a legmesszebbmenőkig elismerve köszönettel tartozom."

Szolnok

Energetikai tanusítás logó

Sipos Bea

"Későbbi lakáseladásomkor is bizalommal fordulok hozzá, szolgáltatását ajánlom másoknak is!"

Kecskemét

Dr. Steinmetz Barnabás

Dr. Steinmetz Barnabás, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó

"A szolgáltatásukkal teljes mértékben elégedett voltam, munkatársaik mind a kapcsolattartás, mind a pontosság, mind pedig az ügyfél érdekeinek megfelelő gyors ügyintézés tekintetében példamutatóan jártak el."

Budapest

Energetikai tanusítás logó

Gecse Krisztina

"Csak ajánlani tudom! Nagyon elégedett vagyok a munkájukkal, megbízhatóak és ügyfélcentrikusak. Köszönöm a gyors ügyintézést, a segítőkész és kedves hozzáállást!"

Jászjákóhalma

Meddig érvényes az energetikai tanúsítvány?

Az általunk végzett tanúsítások alapvetően 10 évig érvényesek az adott ingatlanra.

Fontos azonban tudni, hogy az ingatlanban történő változások, amik annak energiafelhasználására is hatással vannak, befolyásolhatják a tanúsítvány érvényességét.

Értelemszerűen a tanúsítás mindig az ingatlan aktuális állapotára vonatkozik: amennyiben komoly mértékű szerkezeti, gépészeti változtatásokat, felújításokat, korszerűsítéseket hajtanak végre rajta (pl. hőszigetelés, kazán csere), akkor az ingatlan valószínűleg új energetikai besorolás alá kerül, és új tanúsítványra lesz szükség.

Mikor nincs szükség energetikai tanúsításra?

 • 50 m2-nél kisebb hasznos alapterületű különálló (!) épületek esetében (tehát ugyanekkora lakásokra ez a kivétel már nem vonatkozik).
 • Ha az épületet egy évben legfeljebb 4 hónapnyi használatra szánják összesen.
 • Ha az épületet legfeljebb 2 évig használják (ideiglenesen felállított épületek).
 • Vallási, hitéleti rendeltetésű épületek esetében.
 • Mezőgazdasági célú épületek esetében.
 • Olyan épületeknél, amelyeknél a belső hőnyereség a rendeltetésszerű használat során 20 W/m3-nél nagyobb
 • Ha több mint húszszoros légcserére van szükség a fűtési szezon során.
 • Műhelyként használt épületeknél.
 • Levegővel felfújt ideiglenes építmények esetében.

Spóroljon akár 50.000 forintot az ügyvédi munkadíjon!

Spóroljon akár 50.000 forintot az ügyvédi munkadíjon!

Amennyiben 3 hónapon belül vásárol ingatlant, válassza partner ügyvédi irodánkat az adásvételi szerződéssel kapcsolatban!

Mit nyer Ön ezzel?

50.000 forint kedvezményt biztosítunk Önnek az ügyvédi munkadíjból!

A szerződéskötésre 12 helyszínen, Budapest II., III., V., VI., VII., IX., XI., XIII., XIX. kerületeiben van lehetőség, amelyek közül Ön választhatja ki a legmegfelelőbbet!

Hívjon minket, mi pedig villámgyorsan elkészítjük energetikai tanúsítványát!

Keressen minket telefonon, vagy kérjen tőlünk visszahívást, hogy minél hamarabb neki tudjunk állni a tanúsításnak!

Nem érdemes napokat, heteket várni ezzel, hiszen az ingatlan eladásához erre mindenképp szükség van – elkészíteni pedig egy profi csapat mellett rendkívül egyszerű.

Minden munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk, tehát ha nem azt kapta, amit szeretett volna, csak jelezze nekünk, mi pedig visszatérítjük a tanúsítvány díját.

A célunk az, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a szolgáltatással, amit nyújtunk nekik – keressen minket, és tapasztalja meg ezt Ön is!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Energetikai tanúsítvány tudnivalók

Mi valójában az energetikai tanúsítvány, miért fontos, hogy elkészüljön, és miért célszerű a megfelelő céggel elkészíttetni? Íme, pár tudnivaló a tanúsítványról!

Energetikai tanúsítás menete

Hogyan zajlik egy energetikai tanúsítás kiállítása? Mik a folyamat egyes állomásai, lépései? Ki lehet hagyni valamit? Tudjon meg Ön is többet a tanúsítás menetéről!

Értékbecslés tudnivalók

Szakszerű értékbecslésre szükség lehet nem csak ingatlan adásvételénél, hanem banki ügyintézésnél, hitelkérelemnél is. Tudjon meg többet, és bízza ránk a feladatot!

Energetikai besorolások

A tanúsítás során minden ingatlan kap egy energetikai besorolást JJ-től AA++-ig. Ha Önt érdekli, miért hasznosak ezek és melyik mit jelent, most ezt is megtudhatja!

Ingatlan adásvétel tippek

Az ingatlan adásvétel egy sokszor hosszadalmas és bonyolult folyamat, főleg akkor, ha nincs meg a megfelelő alap tudás hozzá. Ezen szeretnénk segíteni cikkeinkkel!

Energetikai tippek

Egy ingatlan energetikai korszerűsége nagyban befolyásolja annak az értékét. Ha Önt is érdekli, hogyan növelhető ez az érték, olvasson utána vonatkozó írásainkban!

Hírek

Minden iparágban történhetnek olykor változások belső, vagy állami, hatósági hatásra, melyek jelentősen befolyásolják azt. Tájékozódjon híreinkből az újdonságokról!

Hőkamerás mérés ára és menete

Hőkamerás diagnosztikai felmérést Budapesten, Fejér megyében, Zala megyében és Vas megyében vállalunk.