Energetikai tanúsítás menete

Energetikai tanúsítás menete

Energetikai tanúsítványra bárkinek szüksége lehet, aki

  • ingatlan adásvételbe vág,
  • a házát, lakását szeretné kiadni,
  • hitelt szeretne felvenni,
  • vagy éppen felújításhoz, korszerűsítéshez nyújtana be pályázatot.

És ez így is van rendjén, hiszen egy érvényes és hiteles energetikai tanúsítás reális képet ad az adott ingatlan energetikai állapotáról – vagyis arról, hogy mennyire hatékonyan és költségesen lehet élhető és lakható körülményeket fenntartani benne.

Így mind a vevő, bérlő, a hitelkérelem felülvizsgálója, mind pedig a pályázatot elbíráló szerv láthatja, hogy mire számítson.

Azonban sokakat, így talán Önt is érdekli, hogyan zajlik egy energetikai tanúsítás kiállítása, mire kell felkészülnie, ha készíttetni szeretne.

Ha mindez, és más részletek is érdeklik, most megtudhatja írásunkból, és más cikkeinkből a témában!

Energetikai tanúsítás – lépésről lépésre

Az Ön szempontjából egyáltalán nem bonyolult egy energetikai tanúsítás kiállítása, a feladat neheze a miénk, és ezt be is bizonyítjuk azzal, hogy röviden és egyszerűen megosztjuk, mire is számíthat.

Tehát a tanúsítás menete 5 lépésben:

  1. Ön felveszi velünk a kapcsolatot, és elmondja, hol, mekkora és milyen jellegű ingatlanhoz szeretne tanúsítást.
  2. Egyeztetünk Önnel egy időpontot, amikor a munkatársunk elvégezheti a helyszíni felmérést.
  3. Szakértő kollégánk a megbeszélt napon és időben megérkezik, elvégzi a szükséges méréseket, az adatokat pedig visszaküldi nekünk kiértékelésre.
  4. Mi a megfelelő programok segítségével kiállítjuk a tanúsítást, és bejegyeztetjük a hatóságnál, a dokumentum megkapja a hivatalos HET számát.
  5. Végül az ügy sürgősségétől függően elküldjük Önnek az intézéshez szükséges HET számot és/vagy futárszolgálattal eljuttatjuk Önhöz a tényleges dokumentumot.

Mindez viszonylag rövid időn belül lezajlik, ám ha Önnek extra gyorsan van szüksége az energetikai tanúsításra, akkor 24, de akár 12 órán belül is megvalósulhat!

Minden lépés szükséges?

Minden lépés szükséges?

Felmerülhet Önben a kérdés, hogy lehet-e valamilyen módon még gyorsítani a folyamaton, például egy-két lépés kihagyásával.

Bizonyos tanúsító cégek például nem végeznek helyszíni felmérést, hanem csak bediktált adatok alapján állítanak ki dokumentumot.

A helyzet azonban az, hogy ez amellett, hogy teljességgel szabálytalan, a tanúsítás hitelességét is aláássa.

Ha tehát olyan ajánlattal találkozik, ahol egy online kalkulátor eredménye alapján kínálnak gyorsabb és olcsóbb tanúsítványt, jobb, ha tudja: az ilyesmi csak pénzkidobás.

Minden lépésre, így a körültekintő és alapos helyszíni felmérésre, dokumentációra is szükség van ahhoz, hogy ingatlanához hiteles és mindenki által elfogadható energetikai tanúsítás készüljön.

Ennek okairól részletesebben is informálódhat a témában írt cikkeinkből!

Bízza ránk a tanúsítás elkészítését Ön is!

Ha nem szeretné, hogy ingatlanügye zátonyra fusson a tanúsítás hiánya miatt, illetve azt sem, hogy az egész után csak szegényebb legyen pénzzel és idővel, akkor bízza ránk a tanúsítás kiállítását!

Tőlünk egy minden követelménynek és szabálynak megfelelő, a valóságot tükröző, hiteles energetikai tanúsítást fog kapni, amit a hatóságok, hivatalok is feltétel nélkül elfogadnak.

Ráadásul, ahogy említettük, akár extra gyorsan is hozzájuthat a dokumentumhoz, ha Önnek arra van szüksége!

Vegye hát fel velünk a kapcsolatot, vagy rendelje meg a szolgáltatást az oldalunkon található adatlappal akár már ma!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Adja össze: 1 és 3

Miért kiemelten fontos a helyszíni felmérés?

Miért kiemelten fontos a helyszíni felmérés?

Minden szakmának, minden foglalkozásnak megvannak a maga elengedhetetlen lépései, mozzanatai ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. A szabó méretet vesz a megrendelőről, a fogorvos vizsgál, mielőtt kezelni kezd, a lakatos felméri a terepet, mielőtt legyártja és beszereli az új kerítést.


Használunk-e hőkamerát energetikai tanúsítás készítéséhez?

Használunk-e hőkamerát energetikai tanúsítás készítéséhez?

A félreértések, tévedések elkerülhetetlen részét képezik mindannyiunk életének – talán éppen a tévedéseink tesznek minket emberré. Nem csak emberi oldala van azonban a tévhiteknek, nagyon sok szakma is „áldozatul esik” ezeknek, az azt űzők pedig nem győzik eloszlatni őket.


Energetikai tanúsítvány pályázathoz – mikor és miért van rá szükség?

Energetikai tanúsítvány pályázathoz – mikor és miért van rá szükség?

Többször is szó esett már arról több témában is, hogy az energetikai tanúsítás az ingatlanok adásvételének egyik alapkövetelménye. Hovatovább, bérbeadás esetén is elvileg a bérbeadó kötelessége a bérlő számára legalább az adott lakás tanúsítványának másolatát átadni, illetve az albérlőnek joga van kérni azt.


Energetikai tanúsítvány tudnivalók

Mi valójában az energetikai tanúsítvány, miért fontos, hogy elkészüljön, és miért célszerű a megfelelő céggel elkészíttetni? Íme, pár tudnivaló a tanúsítványról!

Energetikai tanúsítás menete

Hogyan zajlik egy energetikai tanúsítás kiállítása? Mik a folyamat egyes állomásai, lépései? Ki lehet hagyni valamit? Tudjon meg Ön is többet a tanúsítás menetéről!

Értékbecslés tudnivalók

Szakszerű értékbecslésre szükség lehet nem csak ingatlan adásvételénél, hanem banki ügyintézésnél, hitelkérelemnél is. Tudjon meg többet, és bízza ránk a feladatot!

Energetikai besorolások

A tanúsítás során minden ingatlan kap egy energetikai besorolást JJ-től AA++-ig. Ha Önt érdekli, miért hasznosak ezek és melyik mit jelent, most ezt is megtudhatja!

Ingatlan adásvétel tippek

Az ingatlan adásvétel egy sokszor hosszadalmas és bonyolult folyamat, főleg akkor, ha nincs meg a megfelelő alap tudás hozzá. Ezen szeretnénk segíteni cikkeinkkel!

Energetikai tippek

Egy ingatlan energetikai korszerűsége nagyban befolyásolja annak az értékét. Ha Önt is érdekli, hogyan növelhető ez az érték, olvasson utána vonatkozó írásainkban!

Hírek

Minden iparágban történhetnek olykor változások belső, vagy állami, hatósági hatásra, melyek jelentősen befolyásolják azt. Tájékozódjon híreinkből az újdonságokról!

Hőkamerás mérés ára és menete

Hőkamerás diagnosztikai felmérést Budapesten, Fejér megyében, Zala megyében és Vas megyében vállalunk.