Energetikai tippek

Energetikai tippek

Habár az energetika kissé idegenül csenghet, hiszen nem magyar eredetű szó, mégis sokszor találkozni vele a hétköznapokban, főleg akkor, ha az embernek valami ingatlannal kapcsolatos ügye van.

Lehet szó akár

 • adásvételről,
 • bérbeadásról,
 • banki ügyintézésről,
 • vagy éppen fejlesztési célú pályázatról,

az energetikai szempontokat mindenképpen érdemes figyelembe venni, és a szabályok szerint tanúsítással igazolni.

Ám mit is értük ebben az esetben energetika alatt?

Nagyon egyszerű: annak a mutatóját, hogy mekkora energiafelhasználás szükséges az adott épület rendeltetésszerű használatához.

Egy lakóépület esetén ez az életvitelszerű tartózkodás, üzleti vagy ipari létesítménynél a munkavégzés, stb.

Mindez számokban remekül kifejezhető, és rossz eredmény esetén akár fejleszthető is!

Mert bizony, egy alacsony energetikai besorolással rendelkező ingatlan igenis korszerűsíthető, és így az értéke is növelhető!

Többek között ebben szeretnénk Önnek segíteni a témában született írásainkkal!

Első lépés: feltárni a hiányosságokat

Ha egy ingatlan szemmel láthatóan rossz állapotban van, azt laikusként sem nehéz észrevenni.

A rozoga, hézagos nyílászárók, a szigeteletlen, rossz állapotú falak és födém, a korszerűtlen fűtés mind-mind olyasmi, ami igencsak visszaveti egy ház vagy lakás értékét, energetikai besorolását.

Ám előfordulhat olyan helyzet is, amikor az adott ingatlan látszólag rendben van, és csak egy szakember tudná megmondani, mik is a hiányosságok.

Pontosan erre való két szolgáltatás: az energetikai tanúsítás és az audit.

 • A tanúsítás során a szakember azt igyekszik megállapítani, hogy jelenleg milyen energetikai állapotban van az ingatlan, és aszerint kiértékeli.
 • Az audit ezzel szemben az állapotfelmérés mellett javaslatokat is tesz a fejlesztésekre, amikkel javítani lehet a besoroláson, könnyíteni a fenntartáson.

Ha erről bővebben is olvasna, ebben a cikkünkben megteheti!

Az energetikai fejlesztések

Az energetikai fejlesztések

Annak érdekében, hogy kedvezőbb energetikai feltételeket teremthessünk, bizony fejlesztésekre lehet szükség, amiket akár egy kifejezetten régi ingatlanon is el lehet végezni, ha a körülmények engedik.

Ezek természetesen befektetést igényelnek, de a legtöbb esetben megérik, mivel egyrészt olcsóbb lesz az ingatlan fenntartása, másrészt növekedni fog a pénzben kifejezhető értéke is.

Mi mindent tehetünk hát meg, hogy kedvezőbb energetikai kategóriába hozzunk fel egy ingatlant?

A legalapvetőbbek:

 • megfelelő vastagságú külső hőszigetelés,
 • padló- és födém szigetelés,
 • nyílászárók korszerű, többkamrás modellekre cserélése,
 • fűtés korszerűsítése,
 • megújuló energia használata.

Tévedés ne essék: az esztétikai felújítások, mint a festés, burkolás, bútorok és egyebek semmit sem számítanak energetikai szempontból, és ezekkel nem is igen lehet érdemben értéket növelni.

Vegye igénybe szolgáltatásainkat energetikai fejlesztésekhez!

Szeretné korszerűsíteni, energetikai szempontból jobbá tenni házát vagy lakását, de nem tudja, hol is kezdje, mi mindent tehetne meg?

Ne aggódjon, hiszen ránk pontosan ebben számíthat!

Akár tanúsításról, akár energetikai auditról van szó, szakembereink Önhöz is házhoz mennek, elvégzik a szükséges méréseket, vizsgálatokat, és a kiállított dokumentumokból hiteles és megbízható információt fog kapni!

Lépjen hát kapcsolatba velünk, vagy rendelje meg szolgáltatásunkat az adatlapon keresztül!

További tanácsokért, tippekért pedig olvassa el további, a témában írt cikkeinket!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Mi a két szám összege? 6 és 4

Energetikai szempontból legjobb fűtési rendszerek – így érdemes terveznie!

Energetikai szempontból legjobb fűtési rendszerek – így érdemes terveznie!

Kevés olyan fontos kérdés van egy ingatlan értékelésekor, legyen szó akár adásvételről, bérbeadásról vagy korszerűsítésről, mint a fűtés. Energetikai tanúsítás készítésekor is markánsan figyelembe kell vennünk, természetesen a szigetelés, nyílászárók és sok egyéb mellett, hiszen ez adja az energiahatékonyság gerincét.


Hőigény számítás – ha hőszivattyúban gondolkodik, erre szüksége lesz

Hőigény számítás – ha hőszivattyúban gondolkodik, erre szüksége lesz

A fűtéskorszerűsítés mindig egy nagyszerű ötlet, illetve egy remek befektetés, különösen akkor, ha valamilyen megújuló energiás megoldás, például hőszivattyú a cél. Ehhez viszont mindenképpen szükség lesz hőigény számításra, hiszen anélkül a tervezési folyamat sem tud megindulni.


A hőszigetelés vastagsága – mi az ideális?

A hőszigetelés vastagsága – mi az ideális?

A hőszigetelés kérdése igen fontos egy ingatlan energetikai besorolásának, illetve fenntartásának szempontjából, éppen ezért lényeges, hogy beszéljünk róla. Egy lakóépület a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető ma már korszerűnek, ha nem rendelkezik legalább külső hőszigeteléssel – ami persze nem jelenti azt, hogy minden lakott ingatlan rendelkezik vele.


Energetikai tanúsítás és audit: mi a különbség?

Energetikai tanúsítás és audit: mi a különbség?

Ahogyan egy emberi testet, úgy egy lakást, ingatlant is meg lehet vizsgálni nagyon sok szempontból. A különböző szakorvosok is specifikusan tekintik meg a hozzájuk forduló beteget, nincs olyan eljárás, amivel egyidejűleg minden probléma felderíthető lenne.


Energetikai tanúsítvány tudnivalók

Mi valójában az energetikai tanúsítvány, miért fontos, hogy elkészüljön, és miért célszerű a megfelelő céggel elkészíttetni? Íme, pár tudnivaló a tanúsítványról!

Energetikai tanúsítás menete

Hogyan zajlik egy energetikai tanúsítás kiállítása? Mik a folyamat egyes állomásai, lépései? Ki lehet hagyni valamit? Tudjon meg Ön is többet a tanúsítás menetéről!

Értékbecslés tudnivalók

Szakszerű értékbecslésre szükség lehet nem csak ingatlan adásvételénél, hanem banki ügyintézésnél, hitelkérelemnél is. Tudjon meg többet, és bízza ránk a feladatot!

Energetikai besorolások

A tanúsítás során minden ingatlan kap egy energetikai besorolást JJ-től AA++-ig. Ha Önt érdekli, miért hasznosak ezek és melyik mit jelent, most ezt is megtudhatja!

Ingatlan adásvétel tippek

Az ingatlan adásvétel egy sokszor hosszadalmas és bonyolult folyamat, főleg akkor, ha nincs meg a megfelelő alap tudás hozzá. Ezen szeretnénk segíteni cikkeinkkel!

Energetikai tippek

Egy ingatlan energetikai korszerűsége nagyban befolyásolja annak az értékét. Ha Önt is érdekli, hogyan növelhető ez az érték, olvasson utána vonatkozó írásainkban!

Hírek

Minden iparágban történhetnek olykor változások belső, vagy állami, hatósági hatásra, melyek jelentősen befolyásolják azt. Tájékozódjon híreinkből az újdonságokról!

Hőkamerás mérés ára és menete

Hőkamerás diagnosztikai felmérést Budapesten, Fejér megyében, Zala megyében és Vas megyében vállalunk.