A hőszigetelés vastagsága – mi az ideális?

A hőszigetelés vastagsága – mi az ideális?

A hőszigetelés kérdése igen fontos egy ingatlan energetikai besorolásának, illetve fenntartásának szempontjából, éppen ezért lényeges, hogy beszéljünk róla.

Egy lakóépület a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető ma már korszerűnek, ha nem rendelkezik legalább külső hőszigeteléssel – ami persze nem jelenti azt, hogy minden lakott ingatlan rendelkezik vele.

Mert hiszen tudjuk, hogy ez nem egy olcsó mulatság, anyagokra és szakértelemre is szükség van a kivitelezéséhez, amiket mind-mind meg kell vásárolni, illetve felbérelni.

Azonban ha egyszer megcsináltattuk, akkor jelentősen lecsökkentheti a ház, lakás fenntartási költségeit.

De vajon van a hőszigetelésnek előírt vastagsága, és az befolyásoló erővel bír-e a tanúsításon szereplő energetikai besorolásra?

Ha Önt is érdekli a téma, érdemes lehet tovább olvasnia cikkünket!

A hőszigetelés szerepe

Az épület hőszigetelésének szerepét valószínűleg nem szükséges túlságosan mélyre menően boncolgatnunk, hiszen adja magát a dolog.

Egy szigeteletlen házból, lakásból sokkal könnyebben elszökik a meleg, azaz a kellemes hőmérséklet visszaállításához, szinten tartásához lényegesen több energiára lesz szükség.

A hőszigetelés lényege, hogy könnyű és levegős polisztirol (hungarocell) lapokkal vonjuk be a falakat, födémet, padlószintet.

Mivel a levegőnek nagyon gyenge a hővezető képessége, így ideális arra a célra, hogy bent tartsuk a meleget, a szobák ne adják le a hőt a külső légtérnek.

Minél vastagabb ez a szigetelő réteg, annál lassabb a hőleadás.

Persze tökéletes hőszigetelést készíteni lehetetlen, ettől függetlenül, ami emberileg csak lehetséges, azt érdemes megtenni.

Az ideális vastagság

Az ideális vastagság

Legyen bármilyen meglepő, nincsen törvénybe vagy szabályba foglalva, hogy a hőszigetelésnek milyen vastagnak kell lennie, ez mindig a tulajdonosra van bízva.

Egyszerűbben fogalmazva: az Ön döntése, hogy milyen vastag szigetelést kap a háza, de minél vastagabbat választ, annál jobban jár.

Van azonban egyfajta ökölszabály, ami úgy szól, hogy falakra 10-15 cm, padló alá és födémre 10-12 cm az ideális hőszigetelés, azonban az ennél vaskosabbak sem ritkák.

Egy ilyen megerősítés már könnyedén bent tartja a szobák melegét, illetve jelentősen lecsökkenti a szinten tartáshoz szükséges energiamennyiséget.

Tanúsításkor számít a szigetelés?

Igen, természetesen az épület hőszigeteltsége befolyásolja a tanúsítás kimenetét, hiszen pontosan azt hivatott megvizsgálni és megmutatni, hogy mekkora az ingatlan energiaigénye.

Minél vastagabb a szigetelő réteg, annál pozitívabb a végkimenetel, ez valószínűleg egyértelmű.

Ám Önben is felmerülhet a kérdés: egy készre szigetelt, vakolt, festett ház esetén hogyan méri majd le a szakértő a hőszigetelés vastagságát?

Mindenek előtt szögezzük le: egyetlen helyszíni felmérést végző kolléga sem fogja Önnél a réteget megbontani, hiszen erre nincs felhatalmazásunk.

A vastagság több módon is megállapítható:

  • egyrészt Ön is felvilágosíthat minket, hogy milyen vastag a felkerült szigetelés,
  • másrészt a kivitelezési tervekben szerepelnie kell az adatoknak,
  • megmérhető aztán a vastagság a nyílászárók körül is,

és nem mellesleg egy tapasztalt szakértő kopogtatással is meg tudja becsülni a szigetelés minőségét.

Ha valóban hiteles energia tanúsítást szeretne, forduljon hozzánk!

Szüksége lenne egy megbízható forrásból származó, hiteles energetikai tanúsításra valamilyen ingatlannal kapcsolatos ügylethez, például adásvételhez?

Jobbhoz nem is fordulhatott volna, hiszen szakértőink egész országot lefedő hálózata csak az Ön megkeresésére vár!

Szakszerűen elvégezzük Önnél a helyszíni felmérést, bárhonnan hívjon is minket, és a központban a begyűjtött adatokból akár extra gyorsan is kiállítjuk az Ön számára a tanúsítványt!

Lépjen hát kapcsolatba velünk, rendelje meg szolgáltatásunkat, és az energetikai tanúsítással biztosan nem lesz gondja!

Hívjon minket, mi pedig villámgyorsan elkészítjük energetikai tanúsítványát!

Keressen minket telefonon, vagy kérjen tőlünk visszahívást, hogy minél hamarabb neki tudjunk állni a tanúsításnak!

Nem érdemes napokat, heteket várni ezzel, hiszen az ingatlan eladásához erre mindenképp szükség van – elkészíteni pedig egy profi csapat mellett rendkívül egyszerű.

Minden munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk, tehát ha nem azt kapta, amit szeretett volna, csak jelezze nekünk, mi pedig visszatérítjük a tanúsítvány díját.

A célunk az, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a szolgáltatással, amit nyújtunk nekik – keressen minket, és tapasztalja meg ezt Ön is!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.