Miért kiemelten fontos a helyszíni felmérés?

Miért kiemelten fontos a helyszíni felmérés?

Minden szakmának, minden foglalkozásnak megvannak a maga elengedhetetlen lépései, mozzanatai ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

A szabó méretet vesz a megrendelőről, a fogorvos vizsgál, mielőtt kezelni kezd, a lakatos felméri a terepet, mielőtt legyártja és beszereli az új kerítést.

Minden esetben egy előzetes adatrögzítésről van szó, hiszen enélkül hibák tömkelege történne, kifogásolható lenne az elvégzett munka.

Az energetikai szakértő munkájának is esszenciális része a helyszíni felmérés, ehhez pedig ragaszkodunk minden áron.

Vannak olyan, szintén ezzel foglalkozó cégek, akik elhanyagolhatónak tekintik, ám véleményünk szerint a felmérés elmulasztása hiteltelen, sőt, bizonyos esetekben káros!

De miért ennyire kiemelt fontosságú a saját szemünkkel látni, hogy mire is adunk ki energetikai tanúsítványt?

Ezt szeretnénk most kicsit körüljárni.

Az egyszerűbb nem mindig jobb

Mint arról már szót ejtettünk, vannak olyan energetikai felmérő cégek, akik nem fektetnek különösebb hangsúlyt a helyszíni felmérésre, mi több, el is tekintenek tőle.

Az ügyfélnek mindössze annyi a dolga, hogy kitölt egy formulát az ingatlan ide vonatkozó adataival, a rendszer pedig ezekből automatikusan kiállítja a tanúsítványt.

Ez meglehetősen egyszerűnek hangzik, ám nem feltétlenül kifizetődő, sőt, teljességgel törvénytelen!

Továbbá ha kiderül, hogy helyszíni felmérés nélkül kiállított, azaz érvénytelen tanúsítvánnyal adta át az ingatlant a vevőnek, az szintén megtámadható bíróságon.

Bizonyára Ön sem szeretné éveken át tartó jogi hercehurcának kitenni magát csak azért, hogy elkerülje a helyszíni felmérés apró kellemetlenségeit, nem igaz?

Hogyan zajlik nálunk egy helyszíni felmérés?

Hogyan zajlik nálunk egy helyszíni felmérés?

Mivel országos lefedettséggel dolgozunk, így tőlünk nem fog olyat hallani, hogy az Ön háza, lakása kiesik az érdekeltségi körünkből.

Természetesen a folyamatot időpont egyeztetés előzi meg, hiszen nem szokásunk váratlanul betoppanni; mindenképpen megbeszéljük Önnel, hogy mikor tudja valamelyik szakértőnk felkeresni.

Kollégánk a megjelölt napon és időben megérkezik, és felméri

  • az ingatlan lehűlő felületeit,
  • a padló és a födém állapotát,
  • a fűtésrendszer korszerűségét,
  • a nyílászárók minőségét, állapotát és tájolását,
  • valamint a melegvizet biztosító rendszert is.

Az adatokat megküldi nekünk, mi pedig kiszámítjuk belőle az energetikai besorolást.

Annak érdekében, hogy munkatársunk kellőképpen gördülékenyen és gyorsan el tudja végezni a méréseket, Ön két dologban tud segíteni:

  1. ha előkészíti az épület helyrajzi számát, valamint, ha rendelkezésre áll, akkor a tervdokumentációt (alaprajz, műszaki leírás, metszeti rajzok, stb.);
  2. továbbá ha szabaddá teszi az érintett területeket, egyszerű közlekedést biztosít az ingatlanban és környékén.

Készíttesse velünk lakása energetikai tanúsítványát!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy nekünk nincsenek érdekeltségi területeink, egész Magyarországon bárhová ki tudunk menni felmérni.

Amennyiben az Ön ingatlana messze helyezkedik el a legközelebbi nagyvárostól, úgy egy néhány ezer forintos kiszállási díjjal számolnia kell, de természetesen ezt az előzetes egyeztetéskor mindenképpen pontosítjuk.

Az általunk készített energetikai tanúsítvány lejárati ideje 10 év, és hacsak nem végez a kiállítást követően radikális átalakításokat, akkor ez alatt az évtized alatt bármikor érvényesen használhatja az ingatlan adásvételéhez.

Keressen hát fel minket minél hamarabb, ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodnia, és gondoskodjon lakása energetikai tanúsításáról velünk!

Kérje szakértő értékbecslőink segítségét most!

Hívjon minket, vagy kérjen tőlünk visszahívást minél előbb, mi pedig a lehető leggyorsabb, legpontosabb értékbecslést készítjük el Önnek!

Milliókat lehet veszíteni egy rosszul felbecsült ingatlan kapcsán, arról nem is beszélve, hogy az eladás folyamatát is nagyban lassíthatják a rosszul megállapított árak.

Bízza profikra az értékbecslést, és nem lesznek ilyen problémái!

Várjuk megkeresését!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Adja össze: 7 és 4

Miért kiemelten fontos a helyszíni felmérés?

Miért kiemelten fontos a helyszíni felmérés?

Minden szakmának, minden foglalkozásnak megvannak a maga elengedhetetlen lépései, mozzanatai ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. A szabó méretet vesz a megrendelőről, a fogorvos vizsgál, mielőtt kezelni kezd, a lakatos felméri a terepet, mielőtt legyártja és beszereli az új kerítést.


Használunk-e hőkamerát energetikai tanúsítás készítéséhez?

Használunk-e hőkamerát energetikai tanúsítás készítéséhez?

A félreértések, tévedések elkerülhetetlen részét képezik mindannyiunk életének – talán éppen a tévedéseink tesznek minket emberré. Nem csak emberi oldala van azonban a tévhiteknek, nagyon sok szakma is „áldozatul esik” ezeknek, az azt űzők pedig nem győzik eloszlatni őket.


Energetikai tanúsítvány pályázathoz – mikor és miért van rá szükség?

Energetikai tanúsítvány pályázathoz – mikor és miért van rá szükség?

Többször is szó esett már arról több témában is, hogy az energetikai tanúsítás az ingatlanok adásvételének egyik alapkövetelménye. Hovatovább, bérbeadás esetén is elvileg a bérbeadó kötelessége a bérlő számára legalább az adott lakás tanúsítványának másolatát átadni, illetve az albérlőnek joga van kérni azt.


Energetikai tanúsítvány tudnivalók

Mi valójában az energetikai tanúsítvány, miért fontos, hogy elkészüljön, és miért célszerű a megfelelő céggel elkészíttetni? Íme, pár tudnivaló a tanúsítványról!

Energetikai tanúsítás menete

Hogyan zajlik egy energetikai tanúsítás kiállítása? Mik a folyamat egyes állomásai, lépései? Ki lehet hagyni valamit? Tudjon meg Ön is többet a tanúsítás menetéről!

Értékbecslés tudnivalók

Szakszerű értékbecslésre szükség lehet nem csak ingatlan adásvételénél, hanem banki ügyintézésnél, hitelkérelemnél is. Tudjon meg többet, és bízza ránk a feladatot!

Energetikai besorolások

A tanúsítás során minden ingatlan kap egy energetikai besorolást JJ-től AA++-ig. Ha Önt érdekli, miért hasznosak ezek és melyik mit jelent, most ezt is megtudhatja!

Ingatlan adásvétel tippek

Az ingatlan adásvétel egy sokszor hosszadalmas és bonyolult folyamat, főleg akkor, ha nincs meg a megfelelő alap tudás hozzá. Ezen szeretnénk segíteni cikkeinkkel!

Energetikai tippek

Egy ingatlan energetikai korszerűsége nagyban befolyásolja annak az értékét. Ha Önt is érdekli, hogyan növelhető ez az érték, olvasson utána vonatkozó írásainkban!

Hírek

Minden iparágban történhetnek olykor változások belső, vagy állami, hatósági hatásra, melyek jelentősen befolyásolják azt. Tájékozódjon híreinkből az újdonságokról!

Hőkamerás mérés ára és menete

Hőkamerás diagnosztikai felmérést Budapesten, Fejér megyében, Zala megyében és Vas megyében vállalunk.