Használunk-e hőkamerát energetikai tanúsítás készítéséhez?

Használunk-e hőkamerát energetikai tanúsítás készítéséhez?

A félreértések, tévedések elkerülhetetlen részét képezik mindannyiunk életének – talán éppen a tévedéseink tesznek minket emberré.

Nem csak emberi oldala van azonban a tévhiteknek, nagyon sok szakma is „áldozatul esik” ezeknek, az azt űzők pedig nem győzik eloszlatni őket.

A mi szakterületünk, az energetikai felmérés és tanúsítvány-kiállítás sem mentes az efféléktől, ami természetesen nem baj, hiszen nem olyasmit végzünk, amire minden nap szükség van.

Az egyik ilyen, széles körben elterjedt tévhit az állapotfelméréssel, helyszíni szemlével kapcsolatos, ami iránt már nagyon sokan érdeklődtek– hiába.

A hőkamerás képalkotásról beszélünk, ugyanis valamiért az terjedt el a köztudatban, hogy ez is része az energetikai tanúsítvány kiállítását megelőző folyamatnak.

Hadd oszlassuk el a tévedés ködét: ez a fajta vizsgálat ez esetben nem tartozik az elvégzendők közé.

Meg is magyarázzuk, miért!

Maga a műszer: a hőkamera

Maga a műszer: a hőkamera

Akár filmekben, akár az interneten, de biztosan Ön is találkozott már olyan felvételekkel, fotókkal, amiken egy ingatlan külső homlokzata szerepelt, és különböző színekben játszott a sötétkéktől a citromsárgáig.

Ezek azok a bizonyos hőkamerával készült felvételek, amiken az elszíneződés annál világosabb árnyalatú, minél magasabb az adott felület hőmérséklete.

Működésének meglepően egyszerű az alapelve: minden fizikai anyag, amely melegebb, mint az abszolút 0 fok (azaz -273°C), az emberi szem számára láthatatlan hullámhosszon, 8-15 µm közötti, azaz infravörös tartományban elektromágneses sugárzást bocsát ki.

A műszer ezt érzékeli és teszi láthatóvá számunkra is, felfedve ezzel, hogy ebben az esetben például az adott házrésznek melyek a legmelegebb pontjai.

Így kiszűrhető, hogy az odabent fűtéssel előállított meleg hol hajlamos leginkább az elszökésre.

És itt bújik meg az a csavar a történetben, ami miatt nem használunk ilyet energetikai felméréshez: a belső hőmérséklet!

Teljesen más célra használható

Az energetikai tanúsításhoz szükséges helyszíni felmérést egész évben el kell tudnunk végezni, függetlenül a külső hőmérséklettől.

Ha nem így lenne, akkor a munkánk mindössze októbertől március közepéig lenne kivitelezhető, és ez nem csak számunkra lenne előnytelen.

Hőkamerát alkalmazni akkor érdemes, ha a külső hőmérséklet jócskán eltér a belsőtől, illetve ha odabent normális, élhető hőfokra be van fűtve, ellenkező esetben a készülék nem képes kimutatni a különbségeket.

Ezzel az eljárással sokkal inkább az ingatlan hibáit lehet feltárni, nevezetesen hogy hol gyengébb a szigetelés, melyek azok a pontok, ahol elszökik a meleg.

Félreértés ne essék: mi nem végzünk ilyen vizsgálatot, mivel teljesen felesleges lenne az energetikai tanúsítással kapcsolatos helyszíni felméréskor.

Ahhoz nincs szüksége másra kollégánknak, mint egy távolságmérő eszközre és a két éles szemére.

Vegye hát fel velünk a kapcsolatot mihamarabb, hogy az ön ingatlanához is elkészíthessük adásvétel előtt az energetikai tanúsítványt!

Hívjon minket, mi pedig villámgyorsan elkészítjük energetikai tanúsítványát!

Keressen minket telefonon, vagy kérjen tőlünk visszahívást, hogy minél hamarabb neki tudjunk állni a tanúsításnak!

Nem érdemes napokat, heteket várni ezzel, hiszen az ingatlan eladásához erre mindenképp szükség van – elkészíteni pedig egy profi csapat mellett rendkívül egyszerű.

Minden munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk, tehát ha nem azt kapta, amit szeretett volna, csak jelezze nekünk, mi pedig visszatérítjük a tanúsítvány díját.

A célunk az, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a szolgáltatással, amit nyújtunk nekik – keressen minket, és tapasztalja meg ezt Ön is!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Számolja ki: 7 plusz 7

Miért kiemelten fontos a helyszíni felmérés?

Miért kiemelten fontos a helyszíni felmérés?

Minden szakmának, minden foglalkozásnak megvannak a maga elengedhetetlen lépései, mozzanatai ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. A szabó méretet vesz a megrendelőről, a fogorvos vizsgál, mielőtt kezelni kezd, a lakatos felméri a terepet, mielőtt legyártja és beszereli az új kerítést.


Használunk-e hőkamerát energetikai tanúsítás készítéséhez?

Használunk-e hőkamerát energetikai tanúsítás készítéséhez?

A félreértések, tévedések elkerülhetetlen részét képezik mindannyiunk életének – talán éppen a tévedéseink tesznek minket emberré. Nem csak emberi oldala van azonban a tévhiteknek, nagyon sok szakma is „áldozatul esik” ezeknek, az azt űzők pedig nem győzik eloszlatni őket.


Energetikai tanúsítvány pályázathoz – mikor és miért van rá szükség?

Energetikai tanúsítvány pályázathoz – mikor és miért van rá szükség?

Többször is szó esett már arról több témában is, hogy az energetikai tanúsítás az ingatlanok adásvételének egyik alapkövetelménye. Hovatovább, bérbeadás esetén is elvileg a bérbeadó kötelessége a bérlő számára legalább az adott lakás tanúsítványának másolatát átadni, illetve az albérlőnek joga van kérni azt.


Energetikai tanúsítvány tudnivalók

Mi valójában az energetikai tanúsítvány, miért fontos, hogy elkészüljön, és miért célszerű a megfelelő céggel elkészíttetni? Íme, pár tudnivaló a tanúsítványról!

Energetikai tanúsítás menete

Hogyan zajlik egy energetikai tanúsítás kiállítása? Mik a folyamat egyes állomásai, lépései? Ki lehet hagyni valamit? Tudjon meg Ön is többet a tanúsítás menetéről!

Értékbecslés tudnivalók

Szakszerű értékbecslésre szükség lehet nem csak ingatlan adásvételénél, hanem banki ügyintézésnél, hitelkérelemnél is. Tudjon meg többet, és bízza ránk a feladatot!

Energetikai besorolások

A tanúsítás során minden ingatlan kap egy energetikai besorolást JJ-től AA++-ig. Ha Önt érdekli, miért hasznosak ezek és melyik mit jelent, most ezt is megtudhatja!

Ingatlan adásvétel tippek

Az ingatlan adásvétel egy sokszor hosszadalmas és bonyolult folyamat, főleg akkor, ha nincs meg a megfelelő alap tudás hozzá. Ezen szeretnénk segíteni cikkeinkkel!

Energetikai tippek

Egy ingatlan energetikai korszerűsége nagyban befolyásolja annak az értékét. Ha Önt is érdekli, hogyan növelhető ez az érték, olvasson utána vonatkozó írásainkban!

Hírek

Minden iparágban történhetnek olykor változások belső, vagy állami, hatósági hatásra, melyek jelentősen befolyásolják azt. Tájékozódjon híreinkből az újdonságokról!

Hőkamerás mérés ára és menete

Hőkamerás diagnosztikai felmérést Budapesten, Fejér megyében, Zala megyében és Vas megyében vállalunk.