Panellakások energetikai tanúsítása – van különbség?

Panellakások energetikai tanúsítása – van különbség?

Annak idején a panelházak úgy kerültek a köztudatba, mint olcsó, előre gyártott elemekből gyorsan összerakható lakhatási alternatívák, és több korszakot is megéltek.

Maguk a lakások egységesek, nincs semmilyen megkülönböztető jellegük, az azonos időszakban épültek szinte ugyanúgy néznek ki Záhony és Sopron között bárhol.

Mostanra persze az egymást követő lakó-generációk a legtöbbet valamennyire átformálták a maguk ízlése szerint, de az alapterület és a felosztás változatlan maradt.

Energetikai felmérés szempontjából vajon számít valamit ez az egységesség?

És ha igen, akkor netán még előnyt is jelent?

Van, aki olcsóbban csinálja

A szabványosított dolgoknak van egy nagy előnye: általában igazodnak azokhoz a paraméterekhez, amik a szabványban szerepelnek.

Például teljesen mindegy, hogy melyik gyártótól származik egy M12-es csavar, bármelyik hozzá tartozó anyával és alátéttel használható.

Lakások esetén azonban kicsit árnyaltabb a helyzet, tekintve, hogy jogszabályok is vonatkoznak rájuk, és a tanúsításukra is.

Egynémely energetikai tanúsító cég alacsonyabb árat kér, ha panellakás felmérésével bízzák meg, ami elsőre talán vonzónak tűnhet, de vannak a dolognak buktatói.

Vélhetően ők is a szabványok elve mentén gondolkodnak, miszerint ezek az egységesen épített ingatlanok jellemzően mindenhol ugyanolyanok, így az alap adatok birtokában könnyebb a végeredményt is kikalkulálni.

Az olcsóságnak pedig az az ára ebben az esetben, hogy eltekintenek a helyszíni szemlétől, mindössze bekérnek pár adatot.

Ezzel azonban nem árt vigyázni, el is mondjuk, miért!

Helyszíni felmérés nélkül a tanúsítás szabálytalan!

Helyszíni felmérés nélkül a tanúsítás szabálytalan!

Hiába a szabványosított alapterület, hiába az egységes falvastagság, hiába a jól behatárolható építési időszak, ez senkit sem jogosít fel arra, hogy mellőzze a helyszíni felmérést.

A mérnöki kamara folyamatosan ellenőrzi az elkészült energetikai tanúsítványok hitelességét, és ez alól nincs kivétel, még ilyen körülmények között sem.

Akár az Ön olcsóbban elkészített, de felmérést nélkülöző tanúsítványát is kiemelhetik szúrópróbaszerűen, és ha kiderül ez a hiányosság, akkor a dokumentum elveszíti az érvényességét (arról nem is beszélve, hogy a kiállító cégnek komoly büntetéssel kell számolnia).

Szóval, még ha elsőre egyszerűbbnek és olcsóbbnak tűnik ilyen úton megszerezni az energetikai tanúsítást, egyáltalán nem jelenti azt, hogy meg is éri.

Mi nem trükközünk, nem teszünk különbséget

Nálunk a helyszíni szemle minden esetben kötelezően hozzá tartozik az energetikai felmérés procedúrájához, még akkor is, ha valaki számára feleslegesnek tűnik.

Panellakások esetén sem teszünk kivételt, hiszen enélkül Ön is rosszul járhat, és mi is megüthetjük a bokánkat.

Sok panelház ma már hőszigetelt, kicserélték a nyílászárókat és a fűtés is korszerűsítve lett – ezek mind-mind emelik a lakás értékét, miért mondana hát le az alapos vizsgálatról?

A szabványosított dolgok legfeljebb annyiban segítenek, hogy meggyorsítják a számolási folyamatot, de ezen kívül nem sok befolyással bírnak.

Ha tehát energetikai tanúsítást készíttetne panellakásához, ne bízza a dolgot olyanra, aki elsumákolná az egyik legfontosabb lépést!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, bízza ránk az ügyet, és biztos lehet benne, hogy 100%-ig érvényes, minden követelménynek megfelelő dokumentumot kap kézhez!

Hívjon minket, mi pedig villámgyorsan elkészítjük energetikai tanúsítványát!

Keressen minket telefonon, vagy kérjen tőlünk visszahívást, hogy minél hamarabb neki tudjunk állni a tanúsításnak!

Nem érdemes napokat, heteket várni ezzel, hiszen az ingatlan eladásához erre mindenképp szükség van – elkészíteni pedig egy profi csapat mellett rendkívül egyszerű.

Minden munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk, tehát ha nem azt kapta, amit szeretett volna, csak jelezze nekünk, mi pedig visszatérítjük a tanúsítvány díját.

A célunk az, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a szolgáltatással, amit nyújtunk nekik – keressen minket, és tapasztalja meg ezt Ön is!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.