Energetikai tanúsítás nyaralókhoz – ilyen esetben is szükséges?

Energetikai tanúsítás nyaralókhoz – ilyen esetben is szükséges?

Arról már volt szó korábban, hogy ingatlanok adásvételéhez, bérbe adásához szükséges energetikai tanúsítvány készítése, de ez vajon a nyaralókra is vonatkozik?

Jogosan merül fel a kérdés, elvégre egy lakás vagy ház cserél gazdát, és a leendő tulajdonos is kíváncsi lehet rá, milyen fenntartási költségekkel számolhat.

Azonban ne felejtsük el: a nyaralók más kategóriát képviselnek, mint a lakóingatlanok, jogi értelemben is.

Egy nyaraló nem arra van kitalálva, hogy huzamosabb ideig vagy akár egész évben lakják, csak időszakos használatra van – éppen ezért az energiaigényei is mások.

Így hát a rövid válasz: bizonyos feltételek mellett nyaralókra a tanúsítás nem kötelező.

Miért más egy nyaraló, mint egy lakóingatlan?

Természetesen nyaraló és nyaraló közt is van különbség, nem zsúfolhatjuk mindet egy „fiókba”, azonban egyvalami közös bennük: arra valók, hogy hosszabb-rövidebb ideig megszálljunk bennük a szabadságunk, nyaralásunk alatt.

Ez lehet egy évben akár csupán pár nap vagy több hét is attól függően, hogy kinek mennyire van lehetősége, de a lényeg, hogy nem az állandó lakhelyünk, csupán ideiglenes.

Rendszerint a felszereltség is attól függ, hogy milyen tartósan szoktunk tartózkodni bennük, így azoknál, akik akár hetekig is használják összefüggően, rendszerint nem ritka a tévé vagy a mosógép megléte, ahogyan a korszerűbb fűtésrendszer sem.

Összességében, ami a lényeg: éves szinten 4 hónapnál rövidebb ideig lakott, illetve 50 m2-nél kisebb alapterületű nyaralókhoz nem szükséges energetikai tanúsítványt készíttetni.

Viszont minél több az elektromos eszköz, minél összetettebb a fűtés, annál magasabb az energiaigény is, így érthető, ha a következő tulajdonost is érdeklik ezek a számok.

Vagyis nyaralóra is készíttethető energetikai tanúsítás?

Vagyis nyaralóra is készíttethető energetikai tanúsítás?

Előfordulhat, hogy a vevő vagy az adásvételt bonyolító ügyvéd mindezek ellenére is ragaszkodik az energetikai tanúsításhoz – ahogyan ehhez Önnek is minden joga megvan.

Hiszen, ahogy azt már érintettük, mégiscsak egy ingatlan cserél gazdát, így a tanúsítás is szerepet kaphat benne, még ha nyaralóként bejegyzett, és az említett paramétereknek megfelelő házról, lakásról van is szó.

Aggódni viszont felesleges: egy nyaralóingatlan energetikai tanúsítása semmiben sem különbözik a napi használatra szántakétól, minden lépése és eleme ugyanaz.

Vagyis a szakértő a megbeszélt napon és időben kiszáll a címhez, felméri és lejegyzi a szükséges paramétereket, adatokat, elkészíti a fotódokumentációt, majd továbbítja mindezt a központba, ahol a megfelelő számítások után meg is születik a besorolás.

Mi az árszabásban sem teszünk különbséget, tehát pontosan ugyanannyiért mérünk fel és értékelünk ki lakó- és nyaralóingatlanokat is.

Az egyetlen különbség annyi lesz, hogy a papírokra is „nyaraló” megjelölés kerül, de ezen kívül tényleg semmi egyéb.

Mégis tanúsítást készíttetne nyaralójához? Semmi akadálya!

Velünk nyert ügye van, ha valamilyen oknál fogva mégis energetikai tanúsításra lenne szüksége nyaralójához, hiszen szakértői hálózatunk az egész országot behálózza!

Keressen Ön minket Magyarország bármely településéről, kollégáink bárhová házhoz mennek, és elvégzik a szükséges felméréseket.

Sőt, sürgős esetben Ön akár 24, de 12 órán belül is hozzájuthat a bejegyzett tanúsításhoz vagy annak HET számához, ha igénybe veszi expressz szolgáltatásunkat!

Kérjen hát ajánlatot vagy keressen minket elérhetőségeinken, és tudjon meg minden részletet!

Hívjon minket, mi pedig villámgyorsan elkészítjük energetikai tanúsítványát!

Keressen minket telefonon, vagy kérjen tőlünk visszahívást, hogy minél hamarabb neki tudjunk állni a tanúsításnak!

Nem érdemes napokat, heteket várni ezzel, hiszen az ingatlan eladásához erre mindenképp szükség van – elkészíteni pedig egy profi csapat mellett rendkívül egyszerű.

Minden munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk, tehát ha nem azt kapta, amit szeretett volna, csak jelezze nekünk, mi pedig visszatérítjük a tanúsítvány díját.

A célunk az, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a szolgáltatással, amit nyújtunk nekik – keressen minket, és tapasztalja meg ezt Ön is!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.