Energetikai tanúsítvány lekérdezése – mikor és hogyan lehetséges?

Energetikai tanúsítvány lekérdezése – mikor és hogyan lehetséges?

Mind tudjuk, hogy a lényeges, hivatalos dokumentumok egyik kulcsfontosságú tulajdonsága az ellenőrizhetőség, enélkül mit sem érnének.

Ha nem így lenne, mindenki ész nélkül nyomtatná magának a különböző szerződéseket, bizonyítványokat, engedélyeket.

Az eredetiség igazolására minden hivatalos dokumentum esetén van valamilyen számsorozat, mindegyik fajtánál más rendszerű, hogy ne legyen kavarodás.

Ezeket az azonosító számokat központi adattárban tárolják, így ha valaki meg szeretne bizonyosodni egy adott irat valódiságáról, akkor annak legegyszerűbb módja, ha a számát lekérdezi ebből a rendszerből.

Energetikai tanúsítások esetén ez a HET szám, azaz a Hiteles Energetikai Tanúsítvány szám, amit minden kész tanúsítás megkap, és amit a tanúsító feladata bejegyeztetni az Országos Építésügyi Nyilvántartásba.

Ha tehát Ön a saját tanúsítványa érvényességére kíváncsi, ezt a számot kell lekérdeznie.

Milyen esetekben kell a számot lekérdezni?

Magánemberként akár a kíváncsiság is vezérelheti Önt, mikor ellenőrzi az ingatlana tanúsításának számát, ehhez bárkinek joga van.

Ha például érdekli, hogy mikor lett bejegyezve, illetve hiteles-e egyáltalán, minden gond nélkül utánajárhat.

Ám vannak olyan esetek, mikor a bejegyzett, érvényes HET szám kulcsfontosságú lehet, például

  • ingatlanok adásvételénél, bérbeadásánál,
  • állami pályázatok benyújtásakor,
  • valamint maga a Mérnöki Kamara is előveheti a tanúsításokat szúrópróbaszerű ellenőrzésre.

Minden kiállított energetikai tanúsítás a HET szám bejegyzésének pillanatától érvényes, és ugyanettől kezdve lekérdezhető is.

Ha tehát Ön például éppen benne van egy ingatlanügyben, de az ügyvéd nagyon köti az ebet a karóhoz, akár a tárgyalóteremben egy laptopon vagy telefonon is ellenőrizni tudja az energetikai tanúsítás érvényességét.

Hogyan kérhető le egy energetikai tanúsítvány érvényessége?

Hogyan kérhető le egy energetikai tanúsítvány érvényessége?

A nyilvántartás teljes mértékben nyilvános, nem kell semmilyen engedély vagy jogi procedúra a benne található adatok lekéréséhez.

Mi, energetikai tanúsítók csak az általunk kiállítottakhoz férünk hozzá teljes egészében, ám magánszemélyek a sajátjukat, illetve az adott folyamathoz kapcsolódót a HET szám és ingatlanadatok megadásával ellenőrizhetik online.

A nyilvántartási szám megadása kötelező, de ezen felül beírhatjuk még a települést és az ingatlan helyrajzi számát is, majd ennek eredményeképpen megkapjuk az összesített adatokat:

  • a HET számot,
  • az ingatlan címét,
  • a besorolását,
  • továbbá a tanúsítás feltöltésének idejét.

Érvényesség szempontjából Önt az első és az utolsó érdekelheti, hiszen ha nincs bejegyezve a sorszám, akkor adja magát, hogy a tanúsítás érvénytelen, valamint a bejegyzés dátuma, amitől kezdve a 10 éves érvényességi idő számít.

Persze ezeken felül a többi adatnak is stimmelnie kell, különben ismét felmerül az érvénytelenség kérdése.

Készíttesse velünk energetikai tanúsítását és menjen biztosra!

Ha teljes mértékben, 100%-ig biztos szeretne lenni benne, hogy az Ön energetikai tanúsítása érvényes is legyen, és a valóságot tükrözze mindenféle kiskapu, trükközés nélkül, akkor forduljon hozzánk!

Az ország egész területét lefedő szakértői hálózatunk és villámgyors ügyintézésünk gondoskodik róla, hogy Ön adott esetben 24, de akár 12 órán belül is érvényes e-tanúsításhoz juthasson!

Küszöbön áll az adásvétel, netán valamilyen más okból van szüksége tanúsításra?

Keressen minket bátran bárhonnan Magyarországról, és mi mindenről tájékoztatást adunk, illetve elmondjuk, mikor tudjuk leghamarabb elkészíteni Önnek a tanúsítványt!

Hívjon minket, mi pedig villámgyorsan elkészítjük energetikai tanúsítványát!

Keressen minket telefonon, vagy kérjen tőlünk visszahívást, hogy minél hamarabb neki tudjunk állni a tanúsításnak!

Nem érdemes napokat, heteket várni ezzel, hiszen az ingatlan eladásához erre mindenképp szükség van – elkészíteni pedig egy profi csapat mellett rendkívül egyszerű.

Minden munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk, tehát ha nem azt kapta, amit szeretett volna, csak jelezze nekünk, mi pedig visszatérítjük a tanúsítvány díját.

A célunk az, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a szolgáltatással, amit nyújtunk nekik – keressen minket, és tapasztalja meg ezt Ön is!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.