Szükség van-e tanúsításra ajándékozás, öröklés esetén?

Szükség van-e tanúsításra ajándékozás, öröklés esetén?

Az ingatlanokkal kapcsolatos ügyekben megszokhattuk, hogy a többségéhez szükség van energetikai tanúsítás készítésére, ám van, amit még nem tárgyaltunk: az ajándékozást, illetve öröklést.

Korábban már körbejártuk a témát, csupán az alaposság kedvéért említsük meg:

  • ingatlan adásvétele,
  • bérbeadása,
  • illetve a legtöbb pályázat segítségével történő fejlesztése

esetén is szükség van energetikai tanúsítás készíttetésére.

De mi a helyzet akkor, ha valaki ajándékba kap egy ingatlant, vagy megörökli azt egy hozzátartozójától?

Ilyenkor is kötelező energetikai tanúsítást készíttetni?

Elvégre ez esetben is gazdát cserél az adott ház vagy lakás, csak pénzforgalom nem történik.

A válasz a kérdésre meglehetősen esetfüggő, de azt kijelenthetjük: nem mindig szükséges a tanúsítás.

Ajándékozás: mennyire hivatalos?

Minden család és minden kapcsolat más, éppen ezért nem lehet ezekben a témakörökben konkrétumokról, jogilag megszabott formalitásokról beszélni.

Ha valaki egy ingatlant ajándékoz el, az azért nem kis dolog, hiszen egy igen nagy értékű, értékálló ajándékról van szó, egyen az akár egy ház, lakás, vagy csak egy telek egy hétvégi faházzal.

És pontosan itt jönnek képbe a kapcsolatok, illetve a hivatalosság: a feleknek kell eldönteniük, hogy készül-e a dologról ingatlan adásvételi szerződés, vagy sem.

Ha megelégszenek egy egyszerű átíratással, úgy értelemszerűen nem lesz papírra vetett jogi egyezség formájában nyoma a dolognak, azonban még ha egy ilyen szerződés 0 forintos vételárról is szól, ott fel kell tüntetni az érvényes tanúsítás HET számát.

Mi azt javasoljuk: érdeklődje meg ügyvédjétől, hogy szerinte mi a célszerűbb eljárás, és aszerint cselekedjen, illetve vegye igénybe szolgáltatásainkat.

Az öröklés más eset?

Az öröklés más eset?

Egy ingatlant megörökölni a legtöbb esetben nem egy vidám dolog, azonban mindenképpen említésre méltó.

Itt is új tulajdonoshoz kerül az adott ház vagy lakás, azonban ilyenkor nem a korábban említett helyzethez hasonló átadásról van szó, tekintve, hogy az előző tulajdonos elhunyt.

Így szerződésre sincs szükség, mivel ez egy ingyenes átruházás, és egyenes ágon adómentes is.

Ami azt jelenti, hogy ilyenkor nem kötelező az energetikai tanúsítás készíttetése.

Azt azonban mindenképpen ajánljuk figyelmébe, hogy egy öröklött ingatlan az esetek túlnyomó többségében fejlesztésre szorul, avagy hamar eladó sorba kerül, így nem árthat mielőbb megcsináltatni a tanúsítást.

Családi vagy kapcsolati helyzettől függetlenül a mi munkánkra számíthat!

Legyen szó akár ajándékba adásról, akár öröklésről; akár írnak Önök szerződést, akár nem, a mi energetikai tanúsító szakértelmünkre feltétlenül számíthatnak!

Nekünk mindegy, hogy milyen okból kifolyólag történik a gazdacsere, illetve mik a körülmények, ugyanis a professzionális felmérést és a tanúsítvány hiteles kiállítását nem befolyásolja.

Így, hacsak Ön nem kívánja, hogy a dokumentumon külön legyen jelölve a tanúsítás elkészültének célja, semmiben nem fog különbözni az eljárás a többitől.

Szakértőink bárhová házhoz mennek elvégezni a felmérést, és ha Önnek arra van szüksége, a továbbított adatokból 24, de akár 12 órán belül is megszülethet az Önnek szükséges tanúsítvány HET szám.

Lépjen hát kapcsolatba velünk, vagy kérjen árajánlatot az űrlapon keresztül, és bízza a hiteles energetikai tanúsítás kiállítását ránk!

Hívjon minket, mi pedig villámgyorsan elkészítjük energetikai tanúsítványát!

Keressen minket telefonon, vagy kérjen tőlünk visszahívást, hogy minél hamarabb neki tudjunk állni a tanúsításnak!

Nem érdemes napokat, heteket várni ezzel, hiszen az ingatlan eladásához erre mindenképp szükség van – elkészíteni pedig egy profi csapat mellett rendkívül egyszerű.

Minden munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk, tehát ha nem azt kapta, amit szeretett volna, csak jelezze nekünk, mi pedig visszatérítjük a tanúsítvány díját.

A célunk az, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a szolgáltatással, amit nyújtunk nekik – keressen minket, és tapasztalja meg ezt Ön is!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.