Mivel növelhető egy ingatlan értéke?

Mivel növelhető egy ingatlan értéke?

Abban mindenki egyetért, hogy egy ingatlan minden esetben értéket képvisel, azonban az már nagyon nem mindegy, hogy mekkorát.

Mert hiszen egy frissen, modern anyagok felhasználásával épült, teljesen szigetelt, alacsony energiafogyasztású családi háznak is megvan a maga pénzben kifejezhető értéke, és egy 10 éve lakatlan, erősen felújításra és korszerűsítésre szoruló épületnek is.

Azonban a kettő értelemszerűen nem emlegethető egy lapon, hiszen amíg az egyikkel nemigen van munka és vesződség, addig a másikat a legtöbb esetben inkább csak a telekért veszi meg valaki, hogy utána lebontsa, és újra építkezzen.

Ezek ugyan szélsőséges példák voltak, de az mindenesetre biztos, hogy az ingatlan csak akkor őrzi meg, sőt, növeli az értékét, ha foglalkozunk vele, fejlesztjük.

Az elhanyagoltság egy ház lassú halálát jelenti, és a későbbiekben egyszerre kell rá sokkal többet áldozni, mintha lépésről lépésre haladnánk.

Nézzük meg, mit tehetünk annak érdekében, hogy növeljük ingatlanunk értékét!

Szerkezeti fejlesztések, hőszigetelés

Szerkezeti fejlesztések, hőszigetelés

Egy ingatlan, főleg egy ház esetén rengeteget számít, hogy milyen időszakban építették, de legfőképpen, hogy milyen anyagból.

Régebbi épületeknél, főleg vidéken fordul elő, hogy részben vagy teljes egészében vályogból épültek a falak, ami ugyan organikus anyag, de sajnos sok gond is van vele, és nemigen fejleszthető.

Ellenben egy téglából készült ház már annál inkább, hiszen jóval időtállóbb, és kevésbé kényes a külső- és belső hatásokra.

Egy vályogfalat lehetetlenség hőszigetelni (bár általában nem is szükséges), mivel „hagyni kell lélegezni”, ezzel szemben a téglafal egészen nyugodtan burkolható kívül-belül szigeteléssel.

Ha repedések jelentkeznek a falakon, akkor azt érdemes kivizsgáltatni, és ha nem súlyos, csak esztétikai gond lapul a háttérben, javítani.

Ám ha az alap van megsüllyedve, vagy hasonló kaliberű a gond, azt minél hamarabb orvosolni kell, ugyanis az ilyesmi akár baleset- és életveszélyes is lehet!

Tetőzet és nyílászárók

Tetőzet és nyílászárók

A ház teteje, tetőszerkezete jelentős problémaforrás lehet, hiszen ha ezzel baj van, akkor az csak hozza magával a többit.

Ha gond van akár a cserepezéssel, akár az azt tartó tetőszerkezettel, akkor érdemes megjavíttatni, hiszen egy új vagy felújított tetőzet jelentősen emelheti az ingatlan értékét.

Hasonló a helyzet a nyílászárókkal is: ha az ajtók, ablakok régiek és huzatosak, az nem csak a kényelemérzetet rontja, hanem bizony a fenntartási költségeket is jócskán megemeli.

Ha kicseréli ezeket az elemeket korszerű, többrétegű, hang- és hőszigetelő darabokra, akkor azonnal érezhető lesz a változás, és értékesebbé is válik az ingatlan.

Esztétikai fejlesztések

Esztétikai fejlesztések

Ha kész a szigetelés, vakolás, belső kialakítás, de itt-ott előbukkannak hajszálrepedések, mondjuk a glettanyag száradása miatt, az sajnos taszító lehet egy potenciális vásárló számára.

Egy szép, letisztult, kívül-belül ízlésesen lefestett ház sokkal szemet gyönyörködtetőbb, és bizony egy ilyennek az értéke is magasabb lehet.

Tüntesse el a csöveket, vezetékeket, oda nem illő, felesleges elemeket, és máris egy modern, és esztétikus ingatlan lesz az eredmény.

Közművek, fűtésrendszer

Közművek, fűtésrendszer

Talán az egyik leginkább sarkalatos pontja egy ingatlannak a közművesítettség, illetve a fűtés korszerűsége.

Vidéki házaknál még elő- előfordul, hogy esetleg nincsenek csatlakoztatva a csatornahálózatra, vagy fúrt kútból nyerik a vizet, azonban ez ma már a települések többségében orvosolható.

Valamennyi anyagi áldozatot követel a közművekre való csatlakozás, ám egy összközművesített ingatlan sokkal csábítóbb a vásárlók számára is.

A fűtés már más tészta, hiszen amelyik ingatlan nem rendelkezik központi fűtésrendszerrel, az semmiképpen nem minősülhet például összkomfortosnak.

A régi konvektorok, vagy éppen a szilárd tüzelésű kazán lecserélésével, az egész házat vagy lakást behálózó fűtésrendszer kialakításával akár milliókat is lehet emelni az ingatlan értékén!

Energetikai felmérésért, értékbecslésért keressen minket bizalommal!

Ha Ön is ingatlan adásvétel előtt áll, vagy még csak fontolgatja, akkor is mindenképpen érdemes megkeresnie minket, hiszen szakértői vagyunk a témának!

Legyen szó akár az energetikai fejlesztésekről, akár a szóban forgó ingatlan értékének felbecsültetéséről, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

Az egész országot lefedő szakértői hálózatunk gondoskodik róla, hogy sem az idő, sem pedig a távolság ne legyen akadály egy-egy felmérés és értékelés elvégzésében.

Keressen hát minket bizalommal, vagy töltse ki árajánlatkérő űrlapunkat, mi pedig a lehető leghamarabb kapcsolatba lépünk Önnel, és tájékoztatjuk a részletekről!

Kérje szakértő értékbecslőink segítségét most!

Hívjon minket, vagy kérjen tőlünk visszahívást minél előbb, mi pedig a lehető leggyorsabb, legpontosabb értékbecslést készítjük el Önnek!

Milliókat lehet veszíteni egy rosszul felbecsült ingatlan kapcsán, arról nem is beszélve, hogy az eladás folyamatát is nagyban lassíthatják a rosszul megállapított árak.

Bízza profikra az értékbecslést, és nem lesznek ilyen problémái!

Várjuk megkeresését!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.