Használati melegvíz előállítása – mi a jó módszer energetikai szempontból?

Használati melegvíz előállítása – mi a jó módszer energetikai szempontból?

Vannak dolgok, melyeket egyetlen háztartás se nélkülözhet annak érdekében, hogy alapvetően élhető legyen, tartósan lehessen használni.

Persze aki akadékoskodni szeretne, az mondhatná, hogy egy erdei kalyibában is bármeddig el lehet lenni, de azért valljuk be, vannak dolgok, amik egy idő után nagyon hiányoznának.

Gondolunk itt elsősorban a fűtésre, a világításra, a főzési lehetőségre, és a meleg vízre.

Meleg vizet használunk egyrészt az alapvető személyes higiéniánk fenntartásához, másrészt mosogatáshoz, és egyéb házkörüli teendőkhöz is jól jöhet.

Ha nincs vízmelegítési lehetőség, sok mindennek mondhatnánk az ingatlant, de komfortosnak semmiképpen.

Viszont felmerül a kérdés: melyik eljárás bizonyul energetikai szempontból a legelőnyösebbnek?

Hiszen több lehetőség is létezik rá, hogy vizet melegítsünk!

Ha Ön is kíváncsi, és megtudná, melyik módszer a legjobb a használati melegvíz előállításához, rövid összefoglalónk Önnek is szól!

Vízmelegítés fosszilis energiahordozóval

Mindenképpen érdemes ezzel a csoporttal kezdeni, hiszen ez az egyik legnépszerűbb és legszélesebb körben elterjedt.

Itt konkrétan a földgázról van szó, amit fűtésre és vízmelegítésre is egyaránt rengetegen használnak akár együtt, akár külön-külön.

Egy kombi kazán képes például mindkét funkciót ellátni, hiszen külön vízköre van a központi fűtés ellátásához, és külön a használati vízhez.

Ezen kívül sok háztartásban működik gázbojler, ami viszont kizárólag használati célra melegít, fűtésrendszert nem lehet róla üzemeltetni.

Ezek mellé jönnek még a gázos fali vízmelegítők is, melyek a bojlerekhez hasonlóan csak használati melegvizet állítanak elő, de még kisebb mennyiségben.

Gázzal melegíteni jól lehet ugyan, mivel magas a hatásfoka, viszont sok szennyező és mérgező anyag, füstgáz keletkezik közben, ezt nem árt tudni.

Vízmelegítés elektromosan

Az elektromos vízmelegítés legjobb példája egyértelműen a villanybojler, mellyel legalább egyszer mindannyian találkoztunk életünk során.

Előnye, hogy csendes és hatékony, viszont az üzemeltetése költséges, csakúgy, mint a gázzal működő készülékeké.

Vannak továbbá elektromos kazánok is, melyek ugyanazokat a funkciókat képesek ellátni, mint a gázkazánok, vagyis fűtenek és vizet melegítenek, de ismét a működtetésével járó rezsiköltség az, ami ellene szól.

Ezen kívül elterjedtek még az elektromos fali vízmelegítők is, melyek vagy tartályban raktározzák a vizet, vagy átfolyós rendszerben működnek.

Az elektromos melegvíz-előállításnak megvan az az előnye a fosszilissel szemben, hogy káros anyagok kibocsájtásától mentes, legalább is helyi viszonylatban, hiszen az erőművek rengeteg szennyező anyag forrásai.

Vízmelegítés megújuló energiával

Vízmelegítés megújuló energiával

A megújuló energia nem véletlenül egyre népszerűbb napjainkban, hiszen nagyon gazdaságos, élhető és fenntartható alternatívaként szolgál a fosszilis forrásból, erőművekből származó energiák helyett.

Háztartási méretben nézve több megújulónak számító módszerrel is lehetséges vizet melegíteni:

  • tűzifával, pellettel, biomasszával,
  • napelemek, napkollektor segítségével,
  • hőszivattyú rendszerrel.

Mindegyik megoldás elfogadott, ám azt mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a napenergia, illetve a környezeti energia használata, tehát a második két módszer nem jár semmilyen káros anyag kibocsájtásával, tehát ezek mondhatók igazán környezetbarátnak.

Napenergia tekintetében a napkollektor az a berendezés, ami eleve vízmelegítésre van tervezve, de például egy napelemekkel előállított elektromosság üzemeltette bojler is tökéletesen megteszi.

A hőszivattyú rendszerek is nagyon jó hatásfokkal melegítenek vizet, sőt, vannak kifejezetten olyan korszerű bojlerek, melyek ugyanezt a technológiát használják kizárólag használati vízmelegítésre, ha nem szeretnénk egy egész rendszert kiépíttetni.

Energetikai tanúsításra van szüksége? Bízza ránk a feladatot!

Önnek minél hamarabb szüksége lenne egy hiteles, a valóságot tükröző energetikai tanúsításra?

Nem szeretné, hogy ingatlanügylete a tanúsítás miatt szenvedjen késedelmet, emiatt álljon, mikor haladhatna is?

Ha így van, akkor a lehető legjobb helyen jár, hiszen velünk akár 24, de 12 órán belül is hozzájuthat a tanúsítványhoz, illetve annak HET számához!

Felmérő szakembereink országos hálózatának és gyors adatkezelésünknek köszönhetően Ön az ország bármely pontjáról igénybe veheti szolgáltatásunkat, és megkaphatja a szükséges dokumentumokat!

Kérjen tőlünk ajánlatot vagy lépjen velünk kapcsolatba mielőbb, és bízza ránk a tanúsítás kiállítását!

Hívjon minket, mi pedig villámgyorsan elkészítjük energetikai tanúsítványát!

Keressen minket telefonon, vagy kérjen tőlünk visszahívást, hogy minél hamarabb neki tudjunk állni a tanúsításnak!

Nem érdemes napokat, heteket várni ezzel, hiszen az ingatlan eladásához erre mindenképp szükség van – elkészíteni pedig egy profi csapat mellett rendkívül egyszerű.

Minden munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk, tehát ha nem azt kapta, amit szeretett volna, csak jelezze nekünk, mi pedig visszatérítjük a tanúsítvány díját.

A célunk az, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a szolgáltatással, amit nyújtunk nekik – keressen minket, és tapasztalja meg ezt Ön is!

Megrendelés

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Adja össze: 1 és 2

Energetikai tanúsítvány tudnivalók

Mi valójában az energetikai tanúsítvány, miért fontos, hogy elkészüljön, és miért célszerű a megfelelő céggel elkészíttetni? Íme, pár tudnivaló a tanúsítványról!

Energetikai tanúsítás menete

Hogyan zajlik egy energetikai tanúsítás kiállítása? Mik a folyamat egyes állomásai, lépései? Ki lehet hagyni valamit? Tudjon meg Ön is többet a tanúsítás menetéről!

Értékbecslés tudnivalók

Szakszerű értékbecslésre szükség lehet nem csak ingatlan adásvételénél, hanem banki ügyintézésnél, hitelkérelemnél is. Tudjon meg többet, és bízza ránk a feladatot!

Energetikai besorolások

A tanúsítás során minden ingatlan kap egy energetikai besorolást JJ-től AA++-ig. Ha Önt érdekli, miért hasznosak ezek és melyik mit jelent, most ezt is megtudhatja!

Ingatlan adásvétel tippek

Az ingatlan adásvétel egy sokszor hosszadalmas és bonyolult folyamat, főleg akkor, ha nincs meg a megfelelő alap tudás hozzá. Ezen szeretnénk segíteni cikkeinkkel!

Energetikai tippek

Egy ingatlan energetikai korszerűsége nagyban befolyásolja annak az értékét. Ha Önt is érdekli, hogyan növelhető ez az érték, olvasson utána vonatkozó írásainkban!

Hírek

Minden iparágban történhetnek olykor változások belső, vagy állami, hatósági hatásra, melyek jelentősen befolyásolják azt. Tájékozódjon híreinkből az újdonságokról!

Hőkamerás mérés ára és menete

Hőkamerás diagnosztikai felmérést Budapesten, Fejér megyében, Zala megyében és Vas megyében vállalunk.